avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce sa fac donatie sau vinzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce sa fac donatie sau vinzare cumparare

Vreau sa fac un act cu tatal meu pe un apartament, precizez ca tatal meu are 2 apartamente proprietate personala si se casatoreste in luna iunie cu o doamna care are un copil din casatorie anterioara.
Intrebarea este ce act sa fac cu tatal meu pe unu din apartamente care sa nu poata fi spart sub nici o forma dupa decesul acestuia (donatie sau vinzare comparare)????
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 20:28, 31 Mai 2010
Vanzarea- cumpararea este sigura si oricum taxele notariale sunt la fel.
Ultima modificare: Luni, 31 Mai 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
categoric, vanzare-cumparare.
poate sa imi sparga donatia sotul supravietuitor dupa decesul tatalui meu????????
Poate sa atace, este mostenitor rezervatar.
Dar, pt mai multa siguranta, faceti actul inainte de casatoria tatalui.
daca fac act de donatie inainte de casatoria tatalui ,nu mai poate fi spart de sotul supravietuitor????

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare ContSters110304 ContSters110304 buna ziua! am o nedumerire. bunica mea din partea tatalui este recasatorita cu alt barbat[ nu este tatal tatalui meu] din 1996. pana sa se recasatoreasca, avea ... (vezi toată discuția)
Mostenire giuliana19 giuliana19 vroiam sa stiu daca la apartamentul detinut de tatal meu (si cumparat integral de el cu mult inainte de a se recasatori),,,actuala lui sotie are vreun drept .. (vezi toată discuția)
Mostenire in caz de deces. ganton ganton Mama mea s-a recasatorit si am un frate vitreg. Casa este pe numele ei, cumparata inainte de casatoria cu tatal meu vitreg. In caz de deces, cui ii va reveni ... (vezi toată discuția)