avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

vroiam sa stiu daca la apartamentul detinut de tatal meu (si cumparat integral de el cu mult inainte de a se recasatori),,,actuala lui sotie are vreun drept ..
Cel mai recent răspuns: Anamaria Plevit , Avocat 18:58, 25 Februarie 2012
Daca divorteaza, sotia nu are niciun drept la ap. Daca raman casatoriti si tatal dvs decedeaza primul, sotia supravietuitoare va mosteni 1/4 din acel ap
cel mai bine ar fi sa faca act de vinzare cumparare nu? va multumesc.
Da. Act de vanzare cumparare insa la eventual deces al tatalui sa dovedeti ca s a incasat pretul altfel ar putea fi atacat ca donatie deghizata si supusa reductiunii liberalitatilor excesive.
da, contract de vanzare-cumparare e cel mai bine sa faca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de succesiune cristi_marius79 cristi_marius79 Buna ziua,am o problema si m-as bucura foarte mult daca m.ati ajuta,va rog frumos.Bunica mea doreste sa isi dea parte ei de proprietate unui stranepot ... (vezi toată discuția)
Poate fi atacat un contract de vanzare-cumparare de un copil din prima casatorie? elenabul elenabul Buna seara, Am o mare dilema... daca fac un contract de vanzare cumparare intre sotul meu si fiul nostru cu interdictie de instrainare in favoare noastra ar ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire petrovantea12 petrovantea12 Buna, este nevoie de dezbaterea mostenirii in urmatoarea situatie: -bunicii au facut act de vanzare cumparare(imobil), nepotilor ca dupa decesul lor acestia ... (vezi toată discuția)