avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul de succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul de succesiune

Buna ziua,am o problema si m-as bucura foarte mult daca m.ati ajuta,va rog frumos.Bunica mea doreste sa isi dea parte ei de proprietate unui stranepot ,spuneti-mi va rog dac e posibil sa-i dea prin testament sau prin contract de vinzare cumparare, fara semnatura tatalui meu,?Mentionez ca pe titlul de proprietate figureaza 3 persoane,bunica,tatal meu si sora acestuia.Daca ar fi posibil,tatal meu va mai beneficia de succesiune dupa moartea bunicii?Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: cristi_marius79 , utilizator 00:07, 5 Iulie 2012
Chiar daca bunica va face testament sau donatie catre stranepot, mostenitorii rezervatari adica copii bunicii pot cere reductiunea liberalitatilor excesive la decesul bunicii si la dezbaterea succesiunii dupa aceasta pentru ca li se va incalca rezerva succesorala. Sa se faca un contract de vanzare cumparare in care pretul sa fie sincer real si serios pentru a nu putea fi atacat ca donatie deghizata si supusa reductiunii.
multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat este de valabil testamentul? margaretadonnola margaretadonnola mama a mostenit casa parinteasca si vrea sa faca testament sa-mi lase casa mie,(mai am un frate)vreau sa stiu cum poate sa faca sa-mi lase mie tot dar sa poata ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac? tatal a instrainat casa surorii vitrege rancztibor rancztibor tatal meu a instrainat casa nu stiu in ce forma v/c sau donatie sorei mele vitrega eu sint singulul fiu din prima casatoria din a doua casaterie a tatalui nu ... (vezi toată discuția)
Testament ContSters308967 ContSters308967 Buna seara, Am o problema legata de atacarea testamentului.Fratele meu a decedat,la 7 ani dupa el a decedat si mama mea,in decursul acestor ani eu am primit ... (vezi toată discuția)