avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... deschidere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

deschidere succesiune

Tatal meu a decedat acum 5 luni.Pt deschiderea succesiunii pot sa merg la orice notar,sau doar la unul din orasul in care figureaza imobilul ce reprezinta masa succesorala?
Cel mai recent răspuns: BUFNEA , utilizator 08:55, 1 Mai 2007
in fct.de ultimul domiciliu al defunctului. Este vorba despre competenta teritoriala .
Multumesc pentru raspuns.
La noi e mai complicat, insa: masa succesorala cuprinde si mai multe terenuri, care sunt in curs de intabulare(s-a inceput intabularea inainte de decesul tatalui meu).De intabulare se ocupa o avocata(de 2 ani) si, in paralel cu intabularea a deschis si succesiunea pe acele terenuri.Dar mai sunt inca in doar 2 luni si expira cele 6 luni de le decesul tatalui si succesiunea nu s-a incheiat.Plus de asta, pentru imobilul din masa succesorala, respectiv casa ,nu s-a deschis succesiune.Putem merge la alcineva, direct la un notar pentru acest lucru?Se poate separa,diviza astfel masa succesorala pentru deschiderea succesiunii?
Multumesc mult
Maria
Ultima modificare: Marți, 1 Mai 2007
BUFNEA, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune cdimofte cdimofte Parintii mei au diortat cand eu aveam cateva luni. Tatal meu s-a recasatorit si din aeasta casatorie a rezultat o fata. El a murit in urma cu 4 luni. Sotia lui ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri legate de formalitatile ini sucesiuni astip astip Acum doua luni a murit tatal meu. Notarul imi cere sa duc acte doveditoare ale averii tatalui meu ca sa poata deschide masa succesorala iar banca la care stiam ... (vezi toată discuția)
Cum pot afla ce cladiri terenuri detine o persoana? gabimc gabimc Buna seara Situatia este urmatoarea : tatal meu a decedat in decembrie 2009, eu afland intamplator de acest lucru dupa un an si jumatate. Eu sunt fiica ... (vezi toată discuția)