avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa de intabulare la cadastru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa de intabulare la cadastru

va rog frumos sa ma lamuriti in problema urmatoare

am terminat o constructie ,am impunere de impozit pe care apare valoarea intermediara de calcul ,care este inmultit cu 120 % fiindca cladire este mai mare decat 150 mp.si rezulta valoarea impozabila .
Dupa care suma se calculeaza taxa pt.imtabulare ( 0.05%) ?
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 10:15, 3 Iunie 2010
va rog !
nimeni ?
taxa intabulare constructie 60 ron + 0,05% din valoarea de pe certificatul fiscal pe care il depuneti in documentatia de intabulare
Multumesc ,dar pe certificatul de atestare fiscala nu scrie valoare ,numai ca nu am datorii la taxele locale.La cadastru au cerut Decizia de impunere pt.impozitul pe cladiri datorat de persoanele fizice . Pe acest document apar mai multe cifre:
Valoarea intermediara de calcul ,(care este inmultit cu 120% ,casa fiind mai mare) si de aici rezulta o valoarea de impozitare .
Intrebarea mea ar fi la care valoare se aplica 0.05% ?
recomandarea mea e sa mergeti la primarie si sa le solicitati un certificat fiscal cu valoarea de impozitare.
altfel functionarul de la OCPI va aplica taxa la valoarea cea mai mare#-o

( eu de exemplu cand depun documentatiile pentru notare constructii nu pun certificat fiscal!!!! - pentru ca nu se cere in regulament. Trec pe PAD la valoarea constructiei - valoarea din evaluarea notariala ! - imi ia 10min mai mult la ghiseu sa ma cert cu doamna simpatica de la ghiseu ( de fiecare data) si sughit inca 10 min dupa ce ies ;) )

Alte discuții în legătură

Edificare imobile construite fara autorizatie de constructie ady09 ady09 va rog sa-mi spuneti prevederile legale cu privire la modalitatile de edificare a unui imobil construit fara autorizatie de constructie , cladire construita ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa FarcasLiliana FarcasLiliana Buna ziua, M-ar interesa ceva detalii despre procesul de intabulare a unei case, acte, costuri etc. Multumesc mult. (vezi toată discuția)
Legea cadastrului si publicitatii imobiliare arlan arlan sunt proprietarul unei constructii pe un teren inchiriat prin contract de locatiune pe 49 ani. Pot face cadastru si intabula constructia? (vezi toată discuția)