avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa de intabulare la cadastru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa de intabulare la cadastru

va rog frumos sa ma lamuriti in problema urmatoare

am terminat o constructie ,am impunere de impozit pe care apare valoarea intermediara de calcul ,care este inmultit cu 120 % fiindca cladire este mai mare decat 150 mp.si rezulta valoarea impozabila .
Dupa care suma se calculeaza taxa pt.imtabulare ( 0.05%) ?
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 10:15, 3 Iunie 2010
Multumesc frumos pt.raspuns,
aceasta c-tie este noua ,dupa primirea Certificatului de edificare acum trebuie intabulat (prima data).Deci nu am cu ce sa maduc la notar ,fara Cf.
Asa m- a explicat topograful autorizat.
multumesc
da, dupa terminarea constructiei cu Autorizatia de construire si pv de receptie finala si/sau certificat de edificare. Un Autorizat intocmeste o documentatie pe care o depune la OCPI - in urma acesteia se intabuleaza constructia si dvs primiti un extras CF de informare.
Pentru a "tranzactiona bunul" - constructia trebuie doar sa mergeti la notar , acesta va scoate un extras CF de autentificare in vederea tranzactiei pe care o doriti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Edificare imobile construite fara autorizatie de constructie ady09 ady09 va rog sa-mi spuneti prevederile legale cu privire la modalitatile de edificare a unui imobil construit fara autorizatie de constructie , cladire construita ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa FarcasLiliana FarcasLiliana Buna ziua, M-ar interesa ceva detalii despre procesul de intabulare a unei case, acte, costuri etc. Multumesc mult. (vezi toată discuția)
Legea cadastrului si publicitatii imobiliare arlan arlan sunt proprietarul unei constructii pe un teren inchiriat prin contract de locatiune pe 49 ani. Pot face cadastru si intabula constructia? (vezi toată discuția)