Buna.sunt casatorita am un baietel de 6 ani,si acum un an si am plecat de acasa din cauza certurilor si in timpul acesta am bagat si divortul.In perioada aceea am cunoscut un barbat care la cateva luni am ramas insarcinata,neputand sa il mai dau afara am hotarat sa il pastrez.Prin ianuarie lam lasat ca lam prins cu minciuni si mam impacat cu sotul meu renuntand la divort.Am nascut o fetita si sotul meu la recunoscut eL.Acel barbat acum ma ameninta ca o sa imi ea fata mai ales ca el nu munceste.Ce ma sfatuiti sa fac.mai ales ca sotul meu a recunoscuto.
faptul ca sotul dvs a recunoscut-o nu inlatura faptul ca respectivul domn este tatal natural al copilului si deci are drepturi parintesti.
va recomand sa consultati un avocat face-to-face si nu pe forum.
Dv. nu aveti nimic de facut, dacat sa asteptati prima miscare a tatalui natural al fetitei.
El este considerat tata pentru ca stiti dv. si el, dar in acte figureaza ca si copil nascut in interiorul casatoriei dv. cu actualul sot, care este trecut ca tata natural al acestuia.
Cel de-al doilea are multe de facut daca vrea o recunoastere a paternitatii.
Il asteapta un proces lung si cu multe teste pe care trebuie sa le plateasca, de la testul de sange, HLA, eventual ADN.
Atata timp cat acel copil a fost nascut in cadrul casatoriei, legal copilul il are ca tata pe sotul mamei. Punct.
Tatal biologic nu are nicio cale de atac a acestei prezumtii legale.
Prima oara trebuie ca acel copil sa fie considerat ca fiind nascut in afara casatoriei prin anularea paternitatii legale, printr-o actiune de tagada paternitatii facuta de dv. sau de sotul dv. Numai dupa aceea, acel copil poate fi recunoscut de un alt tata, pana atunci insa, copilul nu poate avea 2 tati.
Pe cale de consecinta, dv. nu faceti nimic iar tatal biologic NU POATE face nimic. ;)
Sotul dv. poate obtine zile libere la serviciu daca depune o cerere in acest sens insotita de certificatul de nastere al minorei. Nu are ce sa pateasca, este tatal legal al copilului. ;)
Paternitate
moonshadow
In cadrul unei casatorii, sotia ramane insarcinata cu un alt barbat.
Intervine un divort=D>.
Cum va putea acest \"alt barbat\", casatorindu-se cu mama ... (vezi toată discuția)