avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Talharie - procedura
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Talharie - procedura

Buna ziua,

Acum cateva zile mi s-a furat din autobuz geanta. Agresorul a profitat de deschiderea usilor si mi-a tras geanta pe care o tineam in mana. Am incercat sa il urmaresc, dar nu am reusit. In urma descrierii mele, politia a reusit sa-l identifice, dar nu au recuperat nimic. Acum mi se cere sa facem o recunoastere fata in fata sau macar o recunoastere in grup.

Imi poate spune cineva care este procedura daca accept aceasta recunoastere? Banuiesc ca va urma un proces. Sunt obligata sa particip la acest proces in cazul in care autorul nu recunoaste fapta? Mentionez ca autorul este recidivist.

In cazul in care eu renunt la acuzatii, autorului nu i se mai intampla nimic?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:37, 1 Iunie 2010
Sunteti obligata sa participati la recunoasterea infractorului dintr-un grup unde-l veti indica direct cu mana si veti fi fotografiata la momentul indicarii.
In cazul in care renuntati la acuzatii, va trebui sa va cereti si scuze, dv. care ati fost initial victima, iar infractorul va pleca acasa si sigur va repeta isprava cu alta victima.
Nu va lasati intimidata si mergeti pana la capat, asa ar trebui sa facem toti.
Va multumesc mult pentru raspuns!

Politia ma poate obliga totusi ca dupa recunoasterea de grup sa fac una fata in fata cu infractorul? Marturisesc ca imi este teama de el si de faptul ca as putea pati ceva mai tarziu tinand cont de faptul a lucrez in zona in care s-a produs furtul?

De asemenea, imi puteti spune, va rog, care ar fi pasii de urmat dupa recunoastere?

Am intrebat la politie, dar nu am vrut sa-mi spuna prea multe.

avand in vedere ca e recidivist, pana iese nici cum arata el, nu-si mai aduce aminte...
in orice caz, sa-l indicati doar daca sunteti absolut sigura, fara sa va influenteze ceva sau cineva.
ar fi pacat sa va retrageti plangerea si acel infractor sa scape
Sunt sigura ca nu o sa mai obtin nimic de la el, dar pentru faptul ca va mai fura si de la altii as vrea sa intre la inchisoare.

Politia mi-a zis ca e alegerea mea. Banuiesc ca si ei vor sa-si inchida dosarele.

Doar ca daca acuzarea infractorului prespune participarea la mai multe audieri ulterioare, imi va fi imposibil pentru ca serviciul nu imi permite sa lipsesc. De aceea voiam sa stiu ce se intampla dupa recunoastere si cum se procedeaza.

Alte discuții în legătură

Talharie calificata Serbanionut1234 Serbanionut1234 Buna seara . In data de 10.03.2017 mi sa adus la cunostinta ca sunt suspectat de o talharie calificata totodata din ziua aceea mi.a fost retinut si actul de ... (vezi toată discuția)
Finii ne-au furat din casă bani și ceva bijuterii. nu am insistat în momentul în care i-am prins să scoată banii, acum mai pot face plângere? Aciaotnet Aciaotnet Am niște fini care au furat din casă bani si ceva bijuterii. Am prins-o pe ea cu banii in geantă, ne-am certat,au negat că sunt banii mei, etc. Pentru că ... (vezi toată discuția)
Condamnat pt. viol la 5 ani si 10 luni, pe baza unor minciuni vasile14 vasile14 Am un baiat de 19 ani care pe 6-XI-2014, a fost condamnat pentru viol in grup la 5 ani si 10 luni, de Judecatoria Roman. Impotriva sentintei s-a facut Apel. Pe ... (vezi toată discuția)