avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Talharie calificata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Talharie calificata

Buna seara . In data de 10.03.2017 mi sa adus la cunostinta ca sunt suspectat de o talharie calificata totodata din ziua aceea mi.a fost retinut si actul de identitate si nici pana astazi nu mi la dat inapoi . Astazi 21 martie am fost dus la sectia de politie unde am fost amprentat si s.a format un grup de cinci persoane cu mine pentru recunoastere ni sau pus cagule pe fata si dintre toti eu am fost identificat din grup ca eu am corespuns semnalmentelor spuse de catre victima ( un om mare si solid ) . Va rog frumos sa imi spuneti de ce nu mi se da actul de identitate si ce pot face mai departe avand in vedere ca nu eu sunt faptuitorul. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: SANTIER , utilizator 21:03, 25 Martie 2017
Actul de identitate trebuia sa va fie restituit daca nu ati fost retinut.

Am auzit multe dar de recunoastere din grup cu cagula pe fata chiar nu am auzit...

Daca va permiteti sa va angajati avocat ar fi indicat pentru ca imi pare foarte curios si paralel cu legea ceea ce se intampla.
Practic va hartuie...pentru ca va considera vinovat...
Eu asa inteleg situatia...

Daca puneau 5 oameni mari si solizi cu cagule pe fata nu erau toti suspecti?
Asa mi sa spus, ma considera suspect si sa recunosc ca este mai bine . Eu nu pot recunoaste o fapta pe care nu am facut.o . Cu privire la actul de identitate ei spun ca nu pot sa mil dea ca trebuie in ancheta . Din pacate nu imi pot permite un avocat si cred ca ei profita de acest lucru. Nu mai stiu ce sa fac ma tot ameninta cu arestarea preventiva...... in legatura cu recunoasterea din grup mi.am dat seama ca este o facatura deoarece eu am fost cel mai solid . In timpul recunoasterii din grup am fost pusi sa strigam si o amenintare ( stai jos ca te omor ) si nu a recunoscut nici o voce spunand ca agresorul avea o voce ragusita .
Daca victima nu a recunoascut vocea sunt slabe sanse sa va aresteze preventiv.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Martie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Eu nu inteleg un lucru, cum ati fost identificat din moment ce recunoasterea s-a facut cu cagula pusa??
Puteau lua 5 oameni din piata sa-i foloseasca la recunoastere!
Sunteti recidivist, ati mai avut probleme cu legea, cum s-a ajuns la dvs?
Este vorba de identificarea vocii(art. 136 c.p.p.), probabil persoana vatamata nu a putut vedea agresorul, insa l-a auzit cand acest a spus „stai jos ca te omor”.

Alte discuții în legătură

"n-are acte, nu-i putem face dosar penal"! Studentu Studentu " Din păcate, nu putem să-i întocmim dosar penal pentru că nici măcar certificat de naştere sau buletin nu are " , "Pînă atunci tînărul este, ... (vezi toată discuția)
Atac cu autori neidentificati, ce posibilitati am? SebTudor SebTudor Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: acum cateva luni am fost atacat de doi derbedei necunoscuti, in urma conflictului am suferit ... (vezi toată discuția)
Denigrarea la o televiziune poate fi considerată faptă penală? laura38038 laura38038 Buna seara. Un prieten al meu se confrunta cu o problema delicata si va rog daca se poate sa ne ajutati cu luarea celei mai bune decizii: Acesta a fost ... (vezi toată discuția)