avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... "N-are acte, nu-i putem face dosar penal"!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

"N-are acte, nu-i putem face dosar penal"!

" Din păcate, nu putem să-i întocmim dosar penal pentru că nici măcar certificat de naştere sau buletin nu are " , "Pînă atunci tînărul este, practic, invulnerabil în faţa legilor."

Eu nu pot sa cred ca asa ceva exista . Cu alte cuvinte , daca un vagabond / boschetar / tigan vine si imi trage un pumn in nas , imi fura telefonu mobil , apoi politia il prinde .. si ... ii da drumul pt. ca nu are ce sa ii faca .. caci " nu are acte " desii .. mie imi curge sangele iar el vorbeste la telefonul meu , dar .. nu am pe cine sa trag la raspundere caci mi le-a facut un om invizibil . Sau .. daca eu incep si omor toti boschetarii si vagabonzii , nu pot fi tras la raspundere penala .. ca .. ei nu au acte , si . eu n-am omorat pe nimeni , ca aia nu exista ... Sincer .. exista asa ceva ? eu n-am auzit in viata mea . si chiar daca nu are acte .. , poti sa zici asa ceva, ca esti invulnerabil in fata legii , poti sa faci ce vrei ca tu " nu existi " , repet intrebarea , chiar daca nu ai acte, nu exista nicio procedura rapida , de atribuire a unor acte, pt. a fi putea totusi tras la raspundere penala acei care comit infactiuni si nu au acte .., dar pt. infractiunile pe care le-au comis cand nu aveau acte ..
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 09:20, 15 Aprilie 2007
Pentru a introduce pe cineva in arest este obligatoriu ca acesta sa aiba act de identitate. Prevederea e valabila mai mult pentru romani. Tziganii se feresc de acte ca dracul de tamaie tocmai pentru ca ei fac numai furtisaguri si, in felul acesta, scapa de pedepse din lipsa de buletin. Oare, politzustiul ar reactiona la fel daca el insusi ar fi cel vatamat?
daca cel retinut nu are acte de identitate, (este f. simplu pt. cine stii cu adevarat procedura penala ..si nu din povesti vinatoresti!) in momentul in care ajunge la arest, i se face pe loc adeverinta provizorie de identitate.
Pentru adeverinta provizorie nu trebuie acte?
pt. cea facuta la arest, nu.

" Din păcate, nu putem să-i întocmim dosar penal pentru că nici măcar certificat de naştere sau buletin nu are " ,


Asta-i tare!

Pentru "organul" care a emis o asemenea elucubratie eu as fi luat o foaie de hartie si as fi scris cam asa:

Avand in vedere opinia dvs citata mai sus, va rog ca, in calitatea dvs de reprezentant al statului (si tinand cont de faptul ca necesitatea individualizarii omului este de ordin general, obstesc) sa-mi comunicati in cel mai scurt timp datele de identificare ale acestui individ ori procedura dupa care se va realiza acesta individualizare. Daca nu este posibil acest lucru va rog sa-mi comunicati specia din care face parte.

Mentionez ca dupa semnalmentele sale eu nu am reusit sa-l identific in anexele legii vanatorii si protectiei fondului cinegetic printre exemplarele faunei salbatice pentru care vanatorea sa fie interzisa. Prin urmare, in cazul lipsei unui raspuns din partea dvs. intr-un termen rezonabil, exista riscul de a fi impuscat cu proxima ocazie...

Semnatura.........(cutarescu)
Porecla: "Glumetul".
Ultima modificare: Duminică, 15 Aprilie 2007
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals in declaratii mos 66 mos 66 poate fi acuzata o persoana de fals in declaratii, persoana citata de organul de cercetare penala insotita de aparator si audiata in cadrul actelor ... (vezi toată discuția)
Complice la tentativa de omor calificat beatrice9 beatrice9 Sotul meu a facut condamnarea de 5 luni ptr ultraj la bunurile moravuri,tulburarea linistii publice din cauza ca a fost cu prietenul lui sa iei lucrurile ... (vezi toată discuția)
Ultraj alinaelida alinaelida este normal ca cineva sa stea arestat preventiv pentru infractiunea de ultraj contra bunelor moravuri si lovire ( 5 zile de ingrijire med. ) pe durata ... (vezi toată discuția)