avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Complice la tentativa de omor calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Complice la tentativa de omor calificat

Sotul meu a facut condamnarea de 5 luni ptr ultraj la bunurile moravuri,tulburarea linistii publice din cauza ca a fost cu prietenul lui sa iei lucrurile noastre de unde am stat de nevoie la niste romi,acestia iau luat la omor cu bataia cu paru,pietre,erau mai multi,se stransese,prietenul lui care l-a insotit ca noi nu avem masina a tras de nevoie cu arma sa scape cu viata din mainile lor,sotul meu a primit o coada de lopata dupa cat a lesinat si a auzit focuri de arma,asta-i tot cestie iar acum ia ridicat pe amandoi ptr tentativa de omor calificat si al meu ptr complice la tentativa de omor calificat ca unul a fost impuscat inpiept si are 25 de zile de ingrijiri medicale,le-a dat 24 de ore ieri iar seara 20 de zile de arest preventiv,va rog lamuriti-ma si daca e totusi bine 20 fata de 29 de zile?
Cel mai recent răspuns: beatrice9 , utilizator 16:21, 13 Mai 2013
Planează anumit dubii în ceea ce priveşte existenta indiciilor temeinice ori a probelor concrete conform 143 cpp referitor la participaţia penala a soţului, în cazul autorului, cel care a tras s a admis propunerea pentru 29 de zile ? Urmează sa fie probabil audiaţi toţi cei prezenţi, raport expertiza balistica, etc se va lămuri rapid problema, este prematura măsura totuşi pt soţul dvs. Probabil ati făcut recurs în 24 ore, urmează sa vedeţi dacă se confirma legalitatea masurii
Daca a tras cu arma de nevoie fiind obligat sa se apere nu trebuia sa fie arestat.
Vorbiti cu avocatul dvs. ca sa aflati ce indica probele de la dosar.
Se pare la din probe rezulta altceva si de aceea este arestat.
In mod normal nu trebuia sa fie arestat preventiv daca doar s-a aparat.

Aceasta, daca nu cumva a fost arestat pentru o alta infractiune.
Pare o depăşire a limitei legitimei apărari, poate chiar legitima aparare , cauza ce înlătura caracterul penal al faptei, dar asta e pura teorie, pt moment s a admis o propunere....
Se poate gresi destul de des...la propunerile de arestare preventiva...daca inculpatii au avocat din oficiu sau nu au avocat ales care sa ii apere foarte bine.
Exista situatii in care nu se mai fac propuneri doar pentru ca procurorul isi da seama ca avocatul poate sa apere persoana foarte bine si sa se respinga propunerea de arestare preventiva.Deci, nu se poate trage nicio concluzie in speta aceasta deoarece nu se stie care este adevarul...
Probatoriul poate sa fie mincinos si in astfel de cazuri probele nu arata adevarul.In astfel de cazuri fiecare inculpat se apara pe el si nu declara adevarul si daca mai apuca si sa vorbeasca intre ei un nevinovat poate sa fie arestat.
Daca el este unul iar ceilalti 10 va exista situatia in care vor fi 10 declaratii impotriva unuia, adica 10 contra 1.
Asadar, chiar daca persoana s-a aflat in stare de legitima aparare daca nu rezulta din probe situatia este extrem de complicata.
Ce va fi...o declaratie de inculpat...si cam atat...in ceea ce priveste persoana afl;ata in legitima aparare.
Doar camerele de luat vederi pot face lumina in astfel de cazuri.



prietenul lui a primit tot 20 de zile, la sotul meu e ca cica exista'martori'care nici macar nu au fost acolo ca l-ar fi vazut coborand din masina cu o ranga metalica dar nu e asa sunt 11 marturii ale tiganilor toate diferite care se contrazic dar procuratura nu stiu e oarba,aia are 25 de zile de ingrijiri medicale iar sotul meu 45,cand a coborat din masina ia dat cu paru peste cap din fata a barat si ia rupt mana in secunda doi ia dat din spate si a lesinat,atunci prietenul lui a scos arma si a tras,dupa cum il cunosc eu cred ca a crezut ca-i mort si nu mai scapa nici el viu,sincer acum in secunda asta sunt multumita ca a fost acea arma 'nelegala' dar neletala ptr ca acum nu mai erau,erau tiganii cu bucati de borduri, cu sabii,lopeti topoape pe 2 insi tiganii fiind mai multi de 5,nu stiu nr exact dar erau mai multi atat stiu de la sotul meu,nu pot sa inteleg cum poate procuratura sa scoata ptr aceeasi fapta alta acuzatie?Toate datele certuficatul lui aiai cu 25 de zile s-a scos tot atunci la primu termen anu trecut,daca atunci nu intra in discutie acest lucru de se scoate acum,daca era cazul de omor calificat nu trebuia sa fie atunci,adica nu e ca ceva care se poate scapa din vedere ca am uitat sa-i acuzam de omor calificat?

Alte discuții în legătură

Ar putea fi acuzat de complice beatrice9 beatrice9 sotul meu a avut condamnare de 5 luni pe care pe 25 se elibereaza,ptr ultraj la bunurile moravuri si prietenul sau a primit 7 luni ptr.tot ltraj si ... (vezi toată discuția)
Tentativa de omor sau vatamare corporala irimiebogdan irimiebogdan Buna , am o mare nelamurire si as vrea sa cer si sfatul unor profesionisti . Sa incep cu inceputul in urma cu un an ma aflam de servici ca agent de paza ... (vezi toată discuția)
Acuzat de tentativa de omor calificat nevinovat burnei bebe burnei bebe in urma cu un an am avut o cearta cu un grup de tigani care s-au napustit asupra masinii mele cu bate si bolovani la care eu nu i-am bagat in seama dar au ... (vezi toată discuția)