avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare anticipata partiala si dreptul de a munci ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare anticipata partiala si dreptul de a munci in continuare

Buna seara !
Sunt pensionata anticipat partial si,as dori sa lucrez ...din ce am inteles eu de pe forum acest lucru este posibil doar cu conventie civila de prestari servicii sau cu contract de colaborare....Va rog sa-mi spuneti daca am inteles bine si daca ar mai fi vreo alta varianta...
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:02, 1 Iunie 2010
Potrivit dispozitiilor art.92 alin.(1) lit.b) din Legea nr.19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare, plata pensiei se suspenda incepand cu luna urmatoare celei in care beneficiarul unei pensii anticipate sau al unei pensii anticipate partiale se regaseste in una dintre situatiile prevazute la art.5 alin.(1) pct.I si II din lege, respectiv, desfasoara activitati pe baza de contract individual de munca, este functionar public sau isi desfasoara activitatea in functii elective, este numita in cadrul autoritatii executive, legislative ori judecatoresti, pe durata mandatului, sau este membru cooperator intr-o organizatie a cooperatiei mestesugaresti.

In speta, se poate cumula nelimitat pensia anticipata partiala cu orice alte venituri realizate, in afara celor obtinute in una din situatiile anterior mentionate mai sus.
De asemenea, persoanele autorizate sa desfasoare activitati independente pot sa beneficieze de pensie anticipata sau pensie anticipata partiala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul pensie anticipata partiala cu alte venituri dora54 dora54 Se poate cumula pensia anticipata partiala cu vre-un alt venit(conventie, prestari serviciu) (vezi toată discuția)
Pot sa mai lucrez? ContSters105733 ContSters105733 sunt in pensie anticipata. dores sa conosc daca mai pot lucra ca pers autorizata , contract prestari serviciu, variante va multumesc (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala Bazilianul Bazilianul un pensionar pensie anticipata partiala, invalid gradul II , mai poate lucra cu carte de munca , sau contyract de colaborare? sau numai la negru. care este ... (vezi toată discuția)