avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... cumul pensie anticipata partiala cu alte venituri
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

cumul pensie anticipata partiala cu alte venituri

Se poate cumula pensia anticipata partiala cu vre-un alt venit(conventie, prestari serviciu)
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:04, 4 Ianuarie 2010
1. Potrivit dispozitiilor art.92 alin.(1) lit.b) din Legea nr.19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare, plata pensiei se suspenda incepand cu luna urmatoare celei in care beneficiarul unei pensii anticipate sau al unei pensii anticipate partiale se regaseste in una dintre situatiile prevazute la art.5 alin.(1) pct.I si II din lege, respectiv, desfasoara activitati pe baza de contract individual de munca, este functionar public, este numita in cadrul autoritatii executive, legislative ori judecatoresti, pe durata mandatului, sau este membru cooperator intr-o organizatie a cooperatiei mestesugaresti.
2. In concluzie, puteti cumula nelimitat pensia anticipata partiala cu orice alte venituri realizate, in afara celor obtinute in una din situatiile anterior mentionate.
3. Altfel spus, persoanele autorizate sa desfasoare activitati independente pot sa beneficieze de pensie anticipata sau pensie anticipata partiala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata partiala si dreptul de a munci in continuare alidam alidam Buna seara ! Sunt pensionata anticipat partial si,as dori sa lucrez ...din ce am inteles eu de pe forum acest lucru este posibil doar cu conventie ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala si conventie civila cristiana27 cristiana27 sant in pensie anticipata partial, pot avea venit din conventii civile(administrator bloc) va multumesc! (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partial PD PD Doresc sa ma pensionez anticipat la 55 ani 35 ani de lucru si sunt femeie. Vreau sa stiu cum pot sa fac administratie la blocuri, am atestat de administrator ... (vezi toată discuția)