Interventie moderator:
:rtfm:
rududoo:
Pentru alte intrebari la aceeasi problema nu e nevoie sa deschideti mereu un topic nou. Nu se va intelege nimic nici de catre dvs. nici da catre noi.
De aceea va rog sa folositi butonul "raspunde" si sa continuati intrebarile, pe aceeasi tema, pe acest topic.
Multumesc pentru intelegere!
rududoo a scris:
Buna ziua,
Va multumesc pentru raspuns,si va rog sa ma scuzati ca am revenit cu acelasi subiect.
Problema e ca eu inca nu am depus dosarul la Casa de pensii, il voi depune in data de 3 sau 4 iunie ,si din cele auzite pe la ,,colturi" am inteles ca se sisteaza pensionarile anticipate incepand cu 1 iunie, si ca nu se mai primesc dosare la CPJ.
Intrebarea e daca pot depune dosarul, avand in vedere ca pana la data depunerii lui, sigur nu vor fi publicate in Monitor noile reglementari
1. Normal, pentru ca inca nu a aparut legea, ar trebui sa va primeasca dosarul de pensionare la Casa de Pensii.
2. Mergeti sa depuneti dosarul, luati numar de inregistrare iar daca nu il primeste cereti sa vi se spuna baza legala a refuzului.
aianaa a scris:
Conform proiectului de lege privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar publicat pe site-ul guvernului "Începând cu data intrării în vigoare a prezentei legi, în sistemul public de pensii, precum şi în sistemele de pensii neintegrate acestuia, dispoziţiile legale privind înscrierea la pensie anticipată şi pensie anticipată parţială nu se mai aplică. Cererile de înscriere la pensie anticipată şi pensie anticipată parţială, depuse în condiţiile legii, până la data intrării în vigoare a prezentei legi, se vor soluţiona cu respectarea dispoziţiilor legale în vigoare la data depunerii". Avand in vedere ca guvernul isi va asuma raspunderea abia pe 7 iunie e clar ca Legea va intra in vigoare la sfarsitul sapt viitoare cel mai devreme, dar se anunta o motiune de cenzura deci cred eu ca vor mai trece minim 10 zile din ziua asumarii raspunderii pana la o eventuala intrare in vig. Daca depuneti dosarul pe data de 4 iunie e ok.