avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... PENSIONARE ANTICIPATA PARTIALA
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

PENSIONARE ANTICIPATA PARTIALA

1 Daca depun Dosarul de pensionare anticipata partiala pe data de 3 sau 4 iunie 2010, si pana la aceasta data nu vor aparea in Monitorul Oficial noile reglementari cu privire la inghetarea pensionarilor anticipate, mi se va acepta dosarul si voi putea iesi la pensie anticipata incepand cu data depunerii lui, adica 3 sau 4 Iunie 2010?
2. Explicati-mi va rog ce reprezinta :
- dovada certificarii stagiului de cotizare( este o adeverinta sau chiar Carnetul
de munca?)
- dovada incetarii calitatii de asigurat
- adverinta certificare studii superioare( este chiar diploma de absolvire?)
- adeverinta din care sa rezulte achitarea contributiei de asig. sociale pana la
data solicitarii drepturilor
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:22, 23 Iunie 2010
Daca nu ati primit un raspuns, exista un motiv. Acela este ca nu pot sa discut despre activitatea lucrata in grupe de munca si atestata de niste adeverinte, nu inscrisa in carnetul de munca.

Despre documente pe care nu le vad nu discut, intrucat nu stiu daca indeplinesc conditiile prevazute de actele normative in vigoare pentru a fi valorificate.
Asta e!! probabil am deranjat.
Adeverintele , sunt eliberate respectandu-se metodologia legala - specificandu-se ca incadrarea in gr I. s-a facut cf. Ordinului 50/1990 pct 25, si nr Hotararii Cons.......etc
Ultima modificare: Luni, 21 Iunie 2010
rududoo, utilizator
1. Nu ati deranjat.asteptati acum sa vina decizia de pensionare, vedeti ce scrie in ea si apoi reveniti daca aveti nelamuriri.
2. Incercati sa calculati singur diminuarea pensiei, in baza tabelului din art.50 al Legii 19/2000:

TABELUL Nr. 2
Stagiul de cotizare Procentul de diminuare
realizat peste stagiul standard pentru fiecare lunade
complet de cotizare prevazut anticipare
in anexa nr. 3 (%)
(coloanele 3 si 6)
pana la 1 an 0,50
peste 1 an 0,45
peste 2 ani 0,40
peste 3 ani 0,35
peste 4 ani 0,30
peste 5 ani 0,25
peste 6 ani 0,20
peste 7 ani 0,15
peste 8 ani 0,10
Intre 9 si 10 ani 0,05

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata; acte necesare pentru dosarul de pensie Ciu Ciu Buna ziua, imi puteti spune va rog ce acte imi trebuie pentru pensionare anticipata si in ce conditii pot beneficia de aceasta avand in vedere ca sunt nascuta ... (vezi toată discuția)
Pensie invaliditate-pensie limita varsta. nucu$ nucu$ Date cunoscute: Nascuta: 30.07.1950 Vechime (cotizanta) ;13 ani,11 luni,21 zile conditii normale. Pensie inv.III din 31.05.2006 Rugamintea: [i]Cand poate ... (vezi toată discuția)
Pensionare nicoleta-luiza nicoleta-luiza Am 2 angajate: una este nascuta in 1955, cealalta in 1951. Vor sa stie cand pot iesi la pensie si ce acte le trebuie pentru a-si face dosarul de pensionare. ... (vezi toată discuția)