avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

Avem o angajata condamnata de Curtea de Apel Cluj la 1 an de zile cu suspendare.Se poate desface contractul de munca.iar in decizia de desfacere a contractului de munca sa fie trecut cele 9 capete de acuzare in urma careia a fost condamnata?
In temeiul art.71 alin.1 Cod penal,interzice inculpatei drepturile prevazute de art.64 lit.a-c Cod penal.Va rog sa ne explicati.Deci este condamnata pentru fapte legat de profesia pe care o are si functia care a avut-o.
Ultima modificare: Marți, 1 Iunie 2010
tamas_letitia, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:01, 1 Iunie 2010
in acest caz nu se poate discuta despre desfacerea contractului de munca salariata nefiind condamnata cu executarea pedepsei in penitenciar nefiind indeplinita conditia din art. 56 lit g Codul Muncii. cele 9 capete de acuzare nu sint inscrise in Codul muncii ca si motive de desfacere a CIM. poate ca pe linga cele 9 capete de acuzare stiute de dv. mai sint si altele stiute de altii...
Daca s-a pronuntat si interzicerea de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii, atunci c.i.m. va inceta de drept in baza art.56 lit.i C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare pedepsei complementare duce la incetarea raportului de munca mihaela_982 mihaela_982 Daca sunt functionar public, in cadrul unei primarii, si sunt condamnat la padeapsa prevazuta in art.64, lit a-c a)- dreptul de a alege si de a fi ... (vezi toată discuția)
Legalitate anulare permis de conducere bestflorin bestflorin Am avut un accident de circulatie in urma caruia am fost condamnat la 1 an cu suspendare.Ca pedeapsa accesorie am primit interzicerea dreptului de a conduce ... (vezi toată discuția)
Interpretare hotarare judecatoreasca coco_700 coco_700 ...condamna inculpatul C.B.A.pentru savirsirea infractiunii de \"ucidere din culpa\" prev. si ped.de art178cp,cu aplicarea art.74 lit.a cod penalart.76 lit d ... (vezi toată discuția)