Legea 31/1990:
" Art. 204. - (1) Actul constitutiv poate fi modificat prin hotărâre a adunării generale ori a Consiliului de administraţie, respectiv directoratului, adoptată în temeiul art. 114 alin. (1), sau prin hotărârea instanţei judecătoreşti, în condiţiile art. 223 alin. (3) şi ale art. 226 alin. (2).
(2) Forma autentică a actului modificator adoptat de asociaţi este obligatorie atunci când are ca obiect:
a) majorarea capitalului social prin subscrierea ca aport în natură a unui teren;
b) modificarea formei juridice a societăţii într-o societate în nume colectiv sau în comandită simplă;
c) majorarea capitalului social prin subscripţie publică.
(3) Dispoziţiile art. 17 alin. (1) se aplică şi în cazul schimbării denumirii ori în cel al continuării societăţii cu răspundere limitată cu asociat unic.
(4) După fiecare modificare a actului constitutiv, administratorii, respectiv directoratul, vor depune la registrul comerţului actul modificator şi textul complet al actului constitutiv, actualizat cu toate modificările, care vor fi înregistrate în temeiul hotărârii judecătorului-delegat, cu excepţia situaţiilor stipulate la art. 223 alin. (3) şi la art. 226 alin. (2), atunci când înregistrarea va fi efectuată pe baza hotărârii irevocabile de excludere sau de retragere.
(5) Oficiul registrului comerţului va înainta din oficiu actul modificator astfel înregistrat şi o notificare asupra depunerii textului actualizat al actului constitutiv către Regia Autonomă «Monitorul Oficial», spre a fi publicate în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, pe cheltuiala societăţii.
(6) Actul modificator al actului constitutiv al unei societăţi în nume colectiv sau în comandită simplă, în formă autentică, se depune la oficiul registrului comerţului, cu respectarea prevederilor alin. (4), şi se menţionează în acest registru, fără a fi obligatorie publicarea lui în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a.
(7) În forma actualizată potrivit alin. (4) se pot omite numele sau denumirea şi celelalte date de identificare a fondatorilor şi a primilor membri ai organelor societăţii.
(8) Abrogat.
(9) Omisiunea este permisă numai dacă au trecut cel puţin 5 ani de la data înmatriculării societăţii şi numai dacă actul constitutiv nu prevede altfel.
Va referiti la "un nou cod CAEN" cand s-a schimbat obiectul principal de activitate cu mult timp in urma sau s-au la un cod CAEN nou , recodificat in baza Ordinului Presedintelui INS nr. 337/2007, intrat in vigoare la 01.01.2008.
Daca nu ati facut recodificarea in baza Ord. 337/2007, ea este obligatorie. S-a facut gratuit de ORC, acum se face contra cost. Se elibereaza un Extras de registru cu noile codificari si dvs. actualizati Actul constitutiv cu noile coduri si il depuneti la ORC, ocazie cand veti depune si Declaratii pe proprie raspundere model 3, care le vor inlocui pe cele initiale cu codurile vechi.
Bafta!
Ma refer la codul caen intrat in vigoare la 01.1.2008 , codul vechi era 7250 cel nou 9511. Firma a intrat in posesia certificatului cu noul cod, probabil in periodada cand a fost gratuit...numai ca actul constitutiv nu a fost actualizat. I-am adus la cunostinta administratorului iar el mi-a raspuns ca " din cate stie el nu este obligatoriu sa actualizeze actul cu noile coduri (principal+ secundar) si sa-l depuna la registru" , eu nu am experienta in domeniu dar mi se pare totusi ca nu este corect si am inceput sa ma informez :) .
va multumesc ptr raspuns!