avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 Documente si Informatii utile ref. CAEN Rev.2
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

Documente si Informatii utile ref. CAEN Rev.2

Pentru toti cei interesati, am postat la adresele de mai jos (sper sa functioneze!): cateva documente pe care le-am identificat eu pe Internet si pe care le gasesc foarte utile celor care sunt vizati/preocupati de recodificarea activitatilor conform CAEN Rev. 2:

1. [ link extern ]
2. [ link extern ]
3. [ link extern ]
4. [ link extern ]
5.[ link extern ]

De asemenea, am selectat si cateva articole dintre cele mai interesante/relevante aparute in presa pe tema aplicarii CAEN Rev.2. incepand cu 1 ianuarie 2008:

1. [ link extern ]
2. [ link extern ]
3.[ link extern ]

Va doresc spor la citit si apoi la recodificare!
Cel mai recent răspuns: Iael , utilizator 11:42, 20 Ianuarie 2009
In scopul încadrării sau recodificarii activităţilor firmei dvs., trimiteti o solicitare la Institutul National de Statistica pe adresa de e-mail «datestat@insse.ro» şi vi se va transmite clasificarea acestora conform CAEN rev.2 .
Azi la ORC am aflat ca ar fi o modalitate - neoficiala - de a reduce f.mult cheltuielile cu publicarea in M.Oficial a obiectelor de activitate recodificate , aplicand urmatoarea metoda: in prima faza se radiaza toate activitatile secundare cu codul vechi si in faza urmatoare(prin aceeasi Hotarare de fapt) se inscriu iarasi insa cu noul cod. Stie cineva ceva in legatura cu acest tertip?
mony ...mai scria cineva de metoda asta prin forum...nu mai stiu exact cine sau unde ....dar se pare ca prinde roade....nu poti sti sigur pana nu incerci nu? :P
Eu practic urmatoarea modalitate:
- Studiez cu administratorul/asociatul actul constitutiv si bifam activitatile pe care le vom folosi (sau le putem folosi) de aici in colo;
- Redactez Hot. AGA cu noile activitati revizuite, iar la final facem mentunea ca celelalte se exclud.
Este simplu. Doar ca sa publici in M.O. aproximativ toate activitatile pretul este de 1000 ron la care se adauga taxele ORC,etc. Nu are rost sa tii o intreaga lista de activitati pe care oricum nu le folosesti!
eu am facut in felul urmator :am actualizat actul constitutiv in care am trecut noile coduri si am facut o hotarare in care am trecut doar principalul cod CAEN ca activitate principala si am platit putin si il poti ridica intr-o saptamana. spor la treaba

Alte discuții în legătură

Schelele metalice- Cristina.P Cristina.P Am si eu cateva intrebari referitor la codul caen. As vrea sa stiu vanzarea si inchirierea de schele metalice in ce cod se incadreaza ? Din pacate doamnele de ... (vezi toată discuția)
Caen szture szture Buna ziua, La recodificarea CAEN-ului societatea noastra a schimbat doar caen-ul aferent activitatii de baza,iar cele secundare au ramas ... (vezi toată discuția)
Recodificare caen ivanka82 ivanka82 Buna ziua, Sunt mostenitoare unica a unui SRL cu asociat unic, am depus la ONRC documentatia pentru succesiune si am primit termen de amanare pentru urmatorul ... (vezi toată discuția)