avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plecarea de acasa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plecarea de acasa

Parintii mei sunt divortati ... eu sunt in custodia mamei, si nu ma inteleg deloc cu tatal vitreg ( intre timp ea a hotarat sa-si refaca viata, recasatorindu-se) ... de multe ori el a si dat in mine ... eu m-am hotarat sa plec de acasa ... deja am gasit si un loc de munca ca barman ... iar in aceasta perioada voi sta la varul meu ... intrebarea mea e : daca refuz sa ma intorc acasa, mama mea imi poate face ceva? Va rog sa ma ajutati ... sunt multe lucruri pe care le-am indurat de cand mama mea s-a recasatorit cu acest barbat ... indur multe jigniri, violente etc.
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 16:07, 1 Iunie 2010
Nu ne-ati spus ce varsta aveti..
am 17 ani ... impliniti in aprilie a.c
da-ti-mi un sfat va rog frumos ... ca nu mai stiu ce sa fac
Buna!
Sfat juridic nu pot sa iti dau pentru ca nu am pregatirea necesara..insa dat fiind faptul ca am si eu tata vitreg iti pot spune ca e cazul sa vorbesti cu mama ta ff serios si sa ii spui ca nu poti trai sub acelasi acoperis cu tatal vitreg dat fiind felul in care se comporta cu tine si banuiesc ca si cu ea ar trebui sa te asculte si impreuna sa luati o decizie care fie spre fericirea voastra!
Ea ca mama ar trebui sa se gandeasca ff bine daca e ok ca sa isi faca copilul sa sufere prin deciziile pe care le ia~!
Viitorul ei e problema ei..insa tie ar trebui sa iti creeze un mediu familial propice unei dezvoltari frumoase..asta e varsta la care daca nu "cresti drept si frumos" mai tarziu vei regreta si tu si ea!
Daca stati in casa lui e greu ca nu are unde sa plece..dar nu imposibil pentru ca un acoperis deasupra capului v-ati putea gasi si fara el cu mici sacrificii din partea ei..incearca sa vorbesti si cu tatal tau.la el nu ai putea sta?si el e recasatorit?chiar daca ar fi banuiesc ca nu ai trece si la el in casa prin ce treci acum..jigniri si altele!

Nu cred ca e ok sa pleci pentru ca nu ai cum sa fii suficient de matura pentru a lua in viitor decizii bune!
am discutat de multe ori cu ea...insa imi spune sa astept ... nu mai pot astepta ... casa nu e a lui ... este a amandurora ... tatal meu este plecat in germania ... si nu are cum sa ma ajute :( ... indur astea de mult timp ... iar aqm chiar nu pot sa mai rezist ...

Alte discuții în legătură

Drepturile la 16 ani Queen10 Queen10 Buna ziua am 16 ani, iar iubitul meu 18 ani si suntem impreuna de 1 an si 3 luni. Tatăl meu biologic m-a parasit cand aveam numai 10 luni asa ca acuma am un ... (vezi toată discuția)
Situatie a unei fete minore Raoul_mw Raoul_mw Am si eu unele nelamuriri si poate imi veti da mai multe detalii cei care aveti ceva cunostinte de legislatie. Uitati care e treaba: Prietena mea are ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca fug de acasă?? Ana-andreea Ana-andreea Bună ziua. Ma numesc Ana și am 17 ani jumate. Eu locuiesc în chirie cu mama mea, sora mea, și tatăl meu vitreg. De la bun început s-a purtat foarte urat ... (vezi toată discuția)