avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Situatie a unei fete minore
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Situatie a unei fete minore

Am si eu unele nelamuriri si poate imi veti da mai multe detalii cei care aveti ceva cunostinte de legislatie. Uitati care e treaba:

Prietena mea are probleme in fsmilie din cauza mea,taicasu nu e deacord sa stea cu mine,zice ca e prea mica pt baieti etc. I-a confiscat telefonul,i l-a luat si pe cel dat de mine,mi-a facut si mie scandal la telefon,pe ea a lovit-o si a facut-o in toate felurile si acum o ameninta ca daca nu o termina cu mine o s-o dea afara din casa. Ea sta cu tatal ei si cu mama vitrega. Chestia e ca nu mai suporta si vrea sa plece de acasa (vroia si mai demult insa eu am convins-o sa renunte).
In cazul asta cum se aplica legea?? Eu i-am zis ca poa' sa vina la mine da problema e ca e minora (15 ani) si mi-e sa nu ma trezesc cu politia peste mine in casa. Cum sta treaba in astfel de cazuri? Tatal ei ce ar putea sa faca din punct de vedere justitiar? Adica un copil minor poate parasi in vreun fel locuinta? Au parintii dreptul sa o aduca acasa cu forta daca ea a plecat de bunavoie? Varianta mai era sa se duca la o colega de-a ei,dar in in final cred ca pleaca la o matusa. Ar fi indicat (in caz ca face treaba asta) sa se duca ea prima la politie si sa anunte ca a plecat di motive familiale si datorita faptului ca a fost tratata neadecvat? Adica cum/ce poate sa faca sa nu aiba ulterior probleme cu tatal ei,atat ea cat si persoana care o va gazdui?
Stiu ca e aiurea,nu m-am exprimat prea bine,insa sper ca ati inteles cum sta treaba. Ceva sfaturi din partea voastra?

De mentionat e ca situatia ei de vreo 3 zile e critica! Este batuta,acuzata (o fac ai ei tarfa,curva,zdreanta),i se vorbeste urat... Deci nu stiu cat mai rezista!
Cel mai recent răspuns: Raoul_mw , utilizator 21:51, 26 Octombrie 2009
Dvs. sunteti major? Spuneti ca problemele prietenei dvs. au inceput din momentul in care parintii acesteia au aflat despre legatura existenta intre ea si dvs. Daca anterior fata avea relatii mai bune cu parintii, se poate trage concluzia ca parintii se opun acestei relatii intrucat ea este totusi mica...este minora , iar , asa cum se prezuma , un copil la 15 ani n u are discernamantul necesar pentru a lua decizii , iar el se afla sub protectia familiei. Nustiu daca in cazul in care fata ar parasi domiciliul legal si s-ar muta la dvs. ar fi un lucru indicat, parintii acesteia da, ar putea sa depuna o plangere impotriva dvs. In orice caz, aveti grija. Daca fata se va duce la politie si va declara ca este maltratata acasa, ar putea sa intre pe fir si protectia copilului pentru a ancheta situatia de acasa si a vedea daca nu cumva se impune o masura de protectie , plasamentul fetei sau institutionalizarea , daca parintii nu pot fi acuzati de rele tratamente aplicate minorului, etc.
Da,sunt major,am aproape 20 de ani. Relatiile ei cu familia erau mai bune,chiar normale as putea spune,asta pana au aflat ca are prieten. Nu ca ar avea ceva personal cu mine,nici nu ma cunosc decat telefonic,insa nu sunt deacord ca fata lor sa umble cu vreun baiat de acum. Totusi in opinia mea este greu sa-i impuna asta,mai ales ca ei acest lucru i se pare normal,iar toate fetele de varsta ei au cate o relatie cu cineva. M-a deranjat insa faptul ca a avut de suferit din cauza asta,si ca acest lucru s-a intamplat totcmai cu mine,ca desi mai avusese prieteni parintii nu stiau. De aceea s-au revoltat foarte tare,in special tatal,caci mama este vitrega. Ma doare ca ea sufera atat,ca i se vorbeste urat,ca este batuta si tratata in astfel de moduri. Nu era vorba sa se mute cu mine (in caz ca asta s-a inteles),ideea era ca ea nu mai poate suporta,a indurat destul,si era/este hotarata sa plece de acasa. In cazul asta m-am oferit sa o gazduiesc la mine,doar nu o pot lasa in strada. La fel si o prietena si totodata colega de-a ei a spus ca ar ajuta-o. Insa cel mai probabil ar pleca la o matusa. Ar fi o problema si aici? Ma intereseaza sa stiu ce fel de plangeri ar putea depune tatal in cazul in care situata ar deveni nefavorabila lui si ce motive ar putea invoca.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme in familie la 16 ani utilizator_nou94 utilizator_nou94 Buna ziua, de curand am vorbit cu o persoana, o fata care are 16 ani.Aceasta are probleme in familie, gen parintii o cearta, o bat din orice motiv, uneori ... (vezi toată discuția)
Plecarea de acasa Sebastian Miroiu Sebastian Miroiu Buna ziua am o relatie de 1 an cu o fata in varsta de 15 ani eu am 16 ani ,Parinti ei nu sunt deacord cu relatia noastra nustiu de ce .Parinti ei o pedepsesc ... (vezi toată discuția)
Drepturile la 16 ani Queen10 Queen10 Buna ziua am 16 ani, iar iubitul meu 18 ani si suntem impreuna de 1 an si 3 luni. Tatăl meu biologic m-a parasit cand aveam numai 10 luni asa ca acuma am un ... (vezi toată discuția)