avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 112 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plecarea de acasa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plecarea de acasa

Buna ziua am o relatie de 1 an cu o fata in varsta de 15 ani eu am 16 ani ,Parinti ei nu sunt deacord cu relatia noastra nustiu de ce .Parinti ei o pedepsesc scoala si acasa etc. si ii zice ca o retrage de la scoala si o da afara din casa.Fata vrea sa se mute la mine neobligata de nimeni .Daca politia va veni la mine acasa si fata va zice ca o venit de buna voie si nu o fost obligata de nimeni poate sa o ea parinti ei acasa inapoi ??? La scoala se va duce in continuare poate si mai departe la o facultate .Familia mea este deacord ca poate sa vina la noi.Ce trebuie sa fac daca vine politia la mine ???
Ultima modificare: Vineri, 11 Decembrie 2015
gi-jane2, moderator
Parintii au dreptul sa solicite returnarea copilului lor de la orice persoana s-ar afla el.
Poate un telefon la telefonul copilului sau o discutie la Directia de protectie a copilului ar ajuta-o.
Ofertele de a pleca deacasa nu o ajuta deloc, ba chiar sunt inconstiente si ii fac rau. Locul copilului e langa parintii sai, nu cu parintii iubitului sau. Nu pot intelege ce parinti ar lua acasa copilul altuia sau poate nu pricep cat de grava e situatia, cat de periculos e acasa la ea... ce intelegeti dv.prin "o pedepsesc scoala si acasa?"
Vorbim despre un minor. Daca luati un copil de 10-12 ani la dvs.acasa tot asa va spune si acesta cum ca a venit de buna voie, asta insemnand ca trebuie sa ramana la dvs.?Daca sunt probleme in familia copilei anuntati protectia copilului, dupa caz politia, dar in niciun caz nu o luati acasa la dvs. ca doar nu o sa o tineti de bibelou, ceea ce ar avea urmari mai profunde asupra copilei. Daca o iubiti faceti tot ce este legal pentru ea, sprijiniti-o mai intai ca un bun prieten, intrucat la aceasta varsta totul se traieste profund si lasa urme adanci.
Legea nu va confera dreptul de a locui impreuna.
Sunteti minori amandoi.

Minora poate fi luata acasa chiar de politie in cazul dvs.
Daca ea se va opune se poate obtine hotarare judecatoreasca de catre parintii ei.
Spuneti-mi, va rog, daca pot sa va ajut cu ceva, cine sunteti dv. efectiv, fata sau baiatul, parintele sau copilul.
Daca parintii dv. sunt de acord cu luarea unui minor de la parintii lui de acasa, sunt la limita penalului, ca sa vorbesc eufemistic. Nu e normal sa adapostim copiii altora. Nu mai spun ca daca copilul nostru are o relatie cu acela, cat de mult mai rau e.
Asadar, asta nu se poate. Insa, daca imi explicati exact problema, poate gasim o alta varianta. Sau... parintii dv. pot contacta un avocat local pentru o parere legala, asa incat sa nu ia decizii pentru copiii altora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Relatii cu minora maryka_pustu maryka_pustu Ce pot face iubesc o fata de 14 ani si parinti ei o da afara din casa si mam interesat la politie si miau spus sa fac eu declaratie la ea in tecuci si iar eu ... (vezi toată discuția)
Am 16 ani si vreau sa ma mut CristinaGeo CristinaGeo Am 16 ani și doresc sa ma mut împreuna cu iubitul meu(22 de ani). Nu vreau sa fug de acasă , vreau sa discut cu bunica mea și sper ca ea sa fie de ... (vezi toată discuția)
Am 17 ani marianamary97 marianamary97 buna ziua am 17 ani si mai am 9 luni si fac 18 ani. eu nu am tata traiesc de cand eram mica cu mama si bunica. am un iubitt mai mare cu 6 ani decat mine. ... (vezi toată discuția)