avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... EVENTUALE RECLAMATII
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

EVENTUALE RECLAMATII

Buna ziua

Am o mica nelamurire la care sper sa primesc un raspuns clar. Sunt pe punctul de a vinde cu procura de vanzare(proprietarul nu e in tara) o garsoniera cu o suprafata utila de 20.82 mp.Aceasta garsoniera a fost cumparata in 2003 de la fostul proprietar avand aceeasi suprafata utila de 20.82 mp., care a cumparat-o la randul sau de la Termloc in 1996 dar cu suprafata de atunci de 12 mp, la care a adaugat diferenta pana la 20.82 mp prin ridicarea unui perete pe casa scarii , perete pentru care au semnat toti locatarii de la parter ca sunt de acord; acestia au completat un "tabel nominal cu locatarii bl 11 parter care sunt de acord cu zidirea unui perete in capatul holului pentru intrare separata", tabel semnat si stampilat de asociatia de locatari. Clientul de acum vrea sa fie sigur ca nu va avea nici un fel de problema din partea vecinilor actuali vis-a-vis de acel spatiu de cca. 8 mp dobandit de vechiul proprietar. Mentionez ca in momentul de fata in extrasul de carte funciara apare la adresa respectiva intreaga suprafata utila de 21.82 mp, pe care se plateste si impozit de cand a fost cumparata .
Va multumesc si astept un raspuns.
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 13:54, 1 Iunie 2010
daca in extrasul CF apare intreaga suprafata, inseamna ca s-a facut cadastru si intabularea pe respectiva suprafata si nu exista motive de ingrijorare ca ar putea aparea probleme.
Clientul actual cumpara pentru sediu de firma(copieri acte) iar vecinul din perete are acelasi profil, deci vine ca si concurent direct; de aceea vrea sa fie 110% sigur ca nu va putea fi impiedicat in vreun fel. De adaugat ar mai fi si faptul ca actualul client e si foarte suspicios; ma intreb daca e o solutie sa mergem impreuna la un avocat sa il amureasca exacat.
daca vor fi concurenti, nimeni nu va poate asigura ca nu se va isca vreo "situatie beligeranta".
Mergeti la un notar, ce sa cautati la avocat?
Nu sunt motive de ingrijorare, cata vreme este intabulata toata suprafata.

Alte discuții în legătură

Conversie supermoni supermoni la ce face referire conversia CF 1666?:closedtopic: (vezi toată discuția)
Calitate procesuala activa ioan86 ioan86 Cererea de chemare in judecata avand ca obiect actiune in constatare a dreptului de proprietate asupra unui imobil si evacuarea paratului din acesta ,este ... (vezi toată discuția)
Nelamurire asupra dreptului de proprietate. detin personal sau este la comun spatiul mentionat ?? alin_mihai_ro alin_mihai_ro Buna seara stimati membrii avocatnet.ro. De ceva vreme, intampin o problema destul de delicata si am primit cate o opinie diferita de la fiecare persoana ... (vezi toată discuția)