avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... calitate procesuala activa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

calitate procesuala activa

Cererea de chemare in judecata avand ca obiect actiune in constatare a dreptului de proprietate asupra unui imobil si evacuarea paratului din acesta ,este inaintata de reclamant care a detinut acest imobil, dar ulterior l-a vandut ( executat silit) altei persoane.
In extrasul CF apare ca proprietar alta persoana , nu cel care a inaintat cererea de chemare in judecata.
Va rog sa-mi raspundeti daca se poate invoca exceptia lipsei calitatii procesuale a reclamantului, acesta nemaifiind propritar al imobilului.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:53, 21 Noiembrie 2014
Nu înțeleg cine a vandut cine a cumparat, cine a înaintat acțiunea și cine apare in CF???
Initial, a cumparat reclamantul actual de la parati imobilul care face obiectul cererii de chemara in judecata.Anul trecut a fost executat silit si a vandut imobilul unei alte persoane,care figureaza in CF ca proprietar. Reclamant in proces este proprietarul initial ci nu cel actual care este inscris in CF
:O Bun., .., reclamantul nefiind proprietarul acelui imobil nu are nici calitate și nici interes, asta privind evacuarea pârâților, dar privind constatarea dreptului de proprietate, ce motiv a invocat???
Ultima modificare: Joi, 20 Noiembrie 2014
ContSters334413, utilizator
Pentru constatarea dreptului de proprietate a invocat motivul urmator:
Sa fie obligat paratul sa predea suprafata utila vanduta de 115 mp asa cum este inscrisa in CF-u lcare a stat la baza incheierii contractului de vanzare.
Mentionez ca nr. de incaperi ce fac obiectul vanzarii corespund cu cele descrise in CF,dar din eroare, cu acazia conversiei CF-ului vechi in care era specificat ca suprafata de 115 mp este suprafata construita , in CF -ul nou apare ca suprafata de 115 mp este suprafata utila, desi nu s-au facut la constructie nicio modificare.
Va multumesc
i
Va fi o exceptie de fond care se va uni cu acesta, vazand ca reclamantul solicita, pe fond, si constatarea calitatii sale de proprietar.
Totusi, nu am inteles motivele invocate poentru asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitate procesuala activa ioan86 ioan86 Va rog sa-mi comunicati o parere despre urmatoarea speta: A vinde lui B un imobil. B vinde lui C acelasi imobil. B da in judecata pe A pentru faptul ca nu i ... (vezi toată discuția)
Suspendarea posesiei zeciualex zeciualex am fost evacuat temporar de la domiciliul proprietate proprie pana la definitivarea partajului.imediat dupa recurs am facut buletin la adresa respectiva unor ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune extratabulara Adrianapop987 Adrianapop987 Buna ziua, va rog să ma ajutati cu o problema. Doresc sa introduc o cerere de chemare in judecata inteleiata pe Decretul 115, vreau sa uzucapez un teren ... (vezi toată discuția)