Revin la intrebarea mea.Am primit o informare cel putin absurda.Cum ca eu nu mostenesc pe tatal meu pentru ca pamintul este al statului roman deci nu este mostenire.Numai unchiul meu (de mult decedat) ar fi avut dreptul de retrocedare si tata de al mosteni pe acesta conform testamentului.... eu ca si cetatean strain nu pot primi o restituire pentru ca tata n-a facut cererea de retrocedare ..Pe cine mostenesc atunci si de ce se face o deosebire intre cetateanul roman si cel strain?lPentru romani este mostenire si la straini retrocedare?? Trebuie sa-mi iau cetatenia romana inapoi pentru a-l mosteni pe tata??:-/
Sincer nu este atat de absurd. Dvs. il mosteniti pe tatal dvs, dar mosteniti celelalte bunuri mai putin terenul intrucat tatal dvs. singura persoana in drept, nu a facut cerere de retrocedare/restituire in baza legii 10. prin urmare dreptul eventual al tatalui dvs. asupra terenului nu a intrat in patrimoniul sau pentru ca apoi dupa moartea acestuia sa faca parte din masa succesorala.
Numai daca dovediti ca la data la care ati facut cererea de retrocedare tatl dvs era decedat de... x ani si astfel el nu a putut-o face in nume propriu, dvs in calitate de mostenitoare (ar fi bine sa aveti certificatul de mostenitor de pe urma tatalui) ati facut-o subrogandu-va in drepturile lui.