avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retrocedare la cetatean strain
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retrocedare la cetatean strain

Tatal meu (cetatean roman)a mostenit prin testament un teren.Dupa decesul tatalui meu, eu (cetatean german) am facut cerere de restituire a terenului conform legii 247 si paragrafului din constitutie care-mi garanteaza dreptul la mostenire.Aud acum tot felul de interpretari si vreau sa va intreb daca am dreptul la restituire si conform caror paragrafe de lege?Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 20:34, 27 Mai 2007
In calitate de succesor puteti cere retrocedarea. Care n-a fost ceruta. Or, pentru ca sa fi mostenit terenul respectiv trebuia ca el sa apartina autorului dv., tatal. Dar tatal nu-l avea, caci nu l-a cerut de la stat si nu l-a obtinut. Prin urmare, nu aveati ce mosteni. Exact cum v-a mai spus cineva mai sus.

De aceea trebuie sa-l cereti. Dar pe legea 247 sunt sanse mai mici decat pe lagea 10. Din pacate pentru dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate pentru cetatean strain vnicola vnicola Am plecat din Romania in 1981, cind mi-am pierdut cetatania. Bunicii mei au avut mai multe ternuri care le-au lasat celor 3 copii ai lor, incluzind tatal meu. ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate - cetatean moldovean mirustefi mirustefi Buna! Cetatenii moldoveni pot dobandi in prezent terenuri in Romania? Are vreo legatura dreptul de sedere cu asta? Multumesc! (vezi toată discuția)
Retrocedare de imobile nationalizate pentru cetateni straini f_karoly f_karoly Se poate retroceda imobile nationalizate unor cetateni straini care sunt mostenitorii unor persoane de cetatenie romaneasca a caror imobile au fost ... (vezi toată discuția)