In primul rind trebuie sa vedeti daca pe numele tatului dv. exista sau nu reconstituit terenul de care faceti vorbire. In baza certificatului de decas al acestuia si al actelor de stare civila ale dv si ale mamei dv., plus anexa 24 de la Primarie puteu dezbate succesiunea acestuia, inclusiv pentru terenuri, urmind, ca in calitate de mostenitori legali sa culegti mostenirea tatului dv., chiar daca sunteti cetatean sstrain. Succes
Mama trebuie sa mearga la Primaria ultimului domiciliu al tatalui dvs. si sa solicite un act in vederea deschiderii succesiunii. pe acel act se va metiona toata averea ramasa dupa tata, titlurile de proprietate, etc.
Sa va interesati daca, in timpul vietii, tatal a solicitat acel pamint si a depus ceva acte? Dupa parerea mea , ar fi trebuit sa fie un act eliberat de primarie Potrivit legii fondului funciar, L.18/1991. ce vreti sa spuneti ca, in timpul vietii , tatal a renuntat la acel pamint? ca nu l-a mai administrat nimeni si Primaria l-a dat la alte pers. in folosinta ( cum a firma de care vorbiti)I
Any way, trebuie sa stabiliti cu un avocat an appoitment, sa aveti copii dupa actele dvs , sa le lasati la studiu si el va va sfatui ce sa faceti p[entru a avea acte pe pamint.Dar procedura e de durata.
Pentru mostenirea de care beneficiati, mama poate renunta la calitatea de mostenitor ( ar fi bine sa aiba o casa doar pe numele ei) si sa dati o declaratie la notar de acceptare expresa a mostenirii.
Dupa ce veti avea actul de proprietate ( procedura de depunere a dosarelor pentru eliberarea titlurilor de proprietate s-a incheiat de mult, dar eu vad mereu titluri eliberate acum )
Ideea e ca e cetatean strain si va mosteni teren... in anumite conditii de reciprocitate.
Ar trebui analizat in ce baza si-a pierdut cetatenia, tratate cu SUA sau tara al carei cetatean o fi acum...
Sunt analize de facut.
Poate ca delirez, da`parca exista ceva ...cum ca si strainii ar putea dobandii dreptul de proprietate insa numai prin mostenire legala...
Nu delireaza nimeni, uite aici, Constitutia:
Art. 44: „(1) Dreptul de proprietate, precum şi creanţele asupra statului, sunt garantate. Conţinutul şi limitele acestor drepturi sunt stabilite de lege.
(2) Proprietatea privată este garantată şi ocrotită în mod egal de lege, indiferent de titular. Cetăţenii străini şi apatrizii pot dobândi dreptul de proprietate privată asupra terenurilor numai în condiţiile rezultate din aderarea României la Uniunea Europeană şi din alte tratate internaţionale la care România este parte, pe bază de reciprocitate, în condiţiile prevăzute prin lege organică, precum şi prin moştenire legală.
(3) Nimeni nu poate fi expropriat decât pentru o cauză de utilitate publică, stabilită potrivit legii, cu dreaptă şi prealabilă despăgubire.
(4) Sunt interzise naţionalizarea sau orice alte măsuri de trecere silită în proprietate publică a unor bunuri pe baza apartenenţei sociale, etnice, religioase, politice sau de altă natură discriminatorie a titularilor.
(5) Pentru lucrări de interes general, autoritatea publică poate folosi subsolul oricărei proprietăţi imobiliare, cu obligaţia de a despăgubi proprietarul pentru daunele aduse solului, plantaţiilor sau construcţiilor, precum şi pentru alte daune imputabile autorităţii.
(6) Despăgubirile prevăzute în alineatele (3) şi (5) se stabilesc de comun acord cu proprietarul sau, în caz de divergenţă, prin justiţie.
(7) Dreptul de proprietate obligă la respectarea sarcinilor privind protecţia mediului şi asigurarea bunei vecinătăţi, precum şi la respectarea celorlalte sarcini care, potrivit legii sau obiceiului, revin proprietarului.
(8) Averea dobândită licit nu poate fi confiscată. Caracterul licit al dobândirii se prezumă".