avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul familiei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul familiei

ce inseamna ca donatia se face cu scutire de raport succesoral????
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 18:29, 1 Iunie 2010
Donatia cu scutire de raport succesoral consta in aceea ca descendentii si sotul supravietuitor ai defunctului care vin efectiv si impreuna la mostenire nu au obligatia unii fata de altii de a readuce la mostenire, in natura sau prin echivalent banesc, bunurile pe care le-au primit cu titlu de donatie de la cel care lasa mostenirea.
Ultima modificare: Marți, 1 Iunie 2010
ContSters119945, utilizator
dac tatal meu mi-a lasat mie partea din apartament a sa prin act de donatie, mama fiind proprietar si eu co proprietar in cazul in care acesta nu va mai fi si ne mai avand alte venituri se va mai face succesiunea dupa, in cazul in care acesta nu mai e???
oameni buni in cazul in care tatal meu nu ar mai fi, la masa succesoriala cine trebuie sa se prezinte? noi suntem 3 copiii din casatoria lui cu mama....cumva bunica mama lui are dreptul la partea lui din apartament chiar daca acesta mi-a donato mie in timpul vietii lui????
alinamariabrasoveanu a scris:

dac tatal meu mi-a lasat mie partea din apartament a sa prin act de donatie, mama fiind proprietar si eu co proprietar in cazul in care acesta nu va mai fi si ne mai avand alte venituri se va mai face succesiunea dupa, in cazul in care acesta nu mai e???

Raspunsul este nu, daca la data decesului sau, tatal nu va lasa nimic ca avere succesorala (bunuri mobile sau imobile sau sume de bani).
Oricum, la moartea tatalui dv. vin la mostenire descendentii acestuia, adica dv. si ceilalti doi frati impreuna cu sotia supravietuitoare a acestuia, adica mama dv. Mama tatalui dv., adica bunica nu poate sa-l mosteneasca pe fiul sau atata timp cat sunteti dv. in viata. Numai in situatia in care defunctul nu avea descendenti, la mostenire ar fi venit ascendentii si sotia supravietuitoare, dar nu este cazul in speta. ;)
Ultima modificare: Marți, 1 Iunie 2010
Corina Capotã, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire de bunuri ale parintilor cu acordul acestora, intre frati laposiiuliu laposiiuliu Sper sa ma puteti ajuta cu un sfat.. Parintii mei detin o casa si un apartament.. Ei doresc ca sa treaca casa pe numele fratelui meu deoarece el deja ... (vezi toată discuția)
Mostenire donatie AdrianD81 AdrianD81 Buna ziua, Tata si mama mi-au donat mie apartamentul ce l-au avut in proprietate. In momentul acesta, tata este recasatorit (nu mai stiu daca casatoria a avut ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am si eu o intrebare, va rog frumos , daca ma puteti ... aura2021 aura2021 Buna ziua! am si eu o intrebare, va rog frumos , daca ma puteti ajuta .Parintii mei au facut act de vanzare-cumparare fratelui meu, iar dupa cativa ani, s-au ... (vezi toată discuția)