avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ore de noapte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ore de noapte

Sunt angajat la o firma particulara cu contract de munca pe perioada nedeterminata si unde se lucreaza la ture. Intr-o luna calendaristica am fost pus pe grafic cu 16 ture de noapte, cateodata 6 ture consecutiv si de alte doua ori cate 5 ture. In luna urmatoare, la plata salariului, intre mine si ceilalti angajati care nu au efectuat tot atatea ore de noapte nu a fost nicio diferenta. Prin urmare, nu mi s-au platit orele de noapte si nici zile libere nu am primit. Cate ore de noapte sunt permise legal a se efectua intr-o luna calendaristica?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:24, 1 Iunie 2010
Nu este o limita lunara.
Angajatorul este obligat sa acorde spor de noapte pentru fiecare ora lucrata in intervalul de timp 22-06.
Puteti sesiza ITM.
Pentru orele lucrate in cursul noptii nu se acorda timp liber ci se plateste un spor de 25%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cate ture de noapte ? gabrielspp gabrielspp este legal ca o salariata care lucreaza in ture sa fie pusa pe grafic consecutiv 4 ture de noapte ? (vezi toată discuția)
Plata orelor lucrate noaptea papic papic Buna, as dori sa stiu cum se platesc orele de munca prestate noaptea,daca un angajat lucreaza doar in ture de noapte a cate 12 ore, tot a doua noapte ( adica o ... (vezi toată discuția)
Calcul spor ore de noapte mocanuarc1 mocanuarc1 Modul de calcul al sporului de noapte pentru functionari publici(MAI). As vrea sa ma lamureasca si pe mine cineva in legatura cu modul de calcul al sporului ... (vezi toată discuția)