avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj dupa CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj dupa CIC

buna seara!
sunt suplinitoare calificata,deci am avut cim pe oewrioada determinata,pina in 31 aug 2008,eu raminind acasa din ian 2008,apoi in cic 2 ani.
acuma in februarie cind am fost sa solicit somaj,mi au spus ca nu am cum sa bebeficiez de somaj,ca cica inainte de somaj trebuia sa lucrez minim 12 luni,eu nu am avut cum ca am fost in cic.,inainte de cic am lucrat in inv.12 ani neintrrupti
intrebarea mea este: beneficiez sau nu de somaj
multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:27, 6 Iunie 2010
1. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie ca 12 luni premergatoare intrarii in CCC sa fie luni lucrate si contribuite la somaj.
2. Daca spuneti ca inainte de CCC ati lucrat 12 ani (nu numai 12 luni cat sunt necesare) de ce nu va acorda indemnizatie de somaj? Intre ultima zi lucrata si intrarea in CCC ati avut o pauza?

buna ziua!
nu am avut nici o intrerupere de nici macar o zi timp de 12 ani,dar mi-i s-a explicat ca nu sunt titulara ,deci nu am post stabil si ma redau cum e incheiata cartea mea de munca:
1.majorat salariu conf.legii 189/2006ord.guv.nr.10--------2007/10/01
2.gradinita cu program prelungit(unde avem centrul bugetar)------------concediu crestere copil pina la 2 ani conf.lg.19/200,art.121,aliniat1 ,lit.a----------2008.02/22(de cind eu am intrat in concediu)
3.gradinita cu program prelugit/incetat activ.conform deciziei 318/28.08.2007(se refera la data incetarii cim de la inspectorat)------------------2008/08/31

si mi-i s-a mai spus ca la noi in inv. sunt altfel legile
va multumesc!
1. Fie cel care v-a dat raspunsul este nepriceput, fie rau intetionat, fie e aiurit.
2. Legea 76/2002 se aplica la fel la toata lumea, inclusiv salariatilor din invatamant.
3. Eu nu cred ca un functionar de la AJOFM v-a dat un asemenea raspuns.
4. Va dau si baza legala a raspunsului meu anterior. Din Legea 76/2002:
Art. 35. - (1) Pentru persoanele care au avut raporturile de muncă sau de serviciu suspendate, cu excepţia suspendării pentru incapacitate temporară de muncă, dacă aceasta nu depăşeşte 30 de zile, stagiul minim de cotizare se realizează prin cumularea perioadei de asigurare realizată înainte de suspendare cu perioada de asigurare realizată după reluarea activităţii.
5. Perioada in care ati fost in CCC pana la 2 ani este o perioada in care vi s-au suspendat raporturilede munca.
6. Deci mergeti la AJOFM si nu veti fi refuzata. Deja ati intarziat mult si veti primi indemnizatie de somaj de la data depunerii dosarului.
cind am fost la somaj ,mi au spus ca nu mi pot da somaj,deoarece e cartea sa incheiata.deci ce pot face?

Alte discuții în legătură

Somaj dupa cic p.roibanescu p.roibanescu buna ziua! as vrea sa ma interesez in numele cumnatei mele care din aprilie a iesit din cic, dar nu a putut sa isi puna dosarul de somaj pt ca i s-a spus ca nu ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa ccc ade2007 ade2007 Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. In luna iulie 2010 am nascut, in 31 august 2010 mi-a incetat contractul de munca, am beneficiat ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa ccc corinaradu corinaradu Buna ziua, Am lucrat in invatamant timp de 5 ani ca profesor suplinitor, deci am avut CM pe perioada determinata. Pe 12 aug 2011 am nascut, iat pe 31 aug ... (vezi toată discuția)