avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj dupa CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj dupa CCC

Buna ziua,

va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.
In luna iulie 2010 am nascut, in 31 august 2010 mi-a incetat contractul de munca, am beneficiat de indemnizatie pana cand a facut copilul 2 ani. intrebarea mea este daca ma pot inscrie la somaj.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:17, 9 Ianuarie 2013
da,puteti beneficia de indemnizatie de somaj.
multumesc mult pentru informatie.
1. Daca v-a incetat CIM in 31 august 2010 (banuiesc ca prin concediere cu art.65 din Codul muncii) trebuia sa va inregistrati la Agentia de Somaj in termen de maximum 12 luni de la data concedierii si acum ati fi beneficiat de indemnizatie de somaj.

2. Incercati si acum la Agentia de Somaj sa vedeti ce sanse aveti.




am lucrat in invatamant ca suplinitor si acolo contractele sunt pe perioada determinata , respectiv de la 1 sep. 2008-31aug 2009, 1sept 2009-31 aug 2010, deci a incetat de la sine contractul, voi merge si la Agentie. Va multumesc.
1. Chiar daca ati avut CIM pe perioada determinata raspunsul meu anterior ramane valabil.

2. - Incetarea de drept a CIM pe perioada determinata (conf. art.56(1), lit.i) din Codul muncii) va permite sa beneficiati de indemnizatie de somaj.
- Ramane de vazut cu cum se rezolva cu conditia de a va inregistra la Agentia de Somaj in termen de maximum 12 luni de la incetarea CIM.

3. Va rog frumos sa ne comunicati si noua raspunsul mde la Agentia de Somaj! Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 12 Septembrie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Somaj dupa concediu pentru cresterea copilului luizaghica luizaghica buna ziua, pe data de 12 mai 2012 termin concediul de crestere a copilului si as vrea sa siu daca pot beneficia de somaj, mentionez ca sunt profesor suplinitor ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru crestere copil anculita anculita Buna ziua, as dori sa stiu cum se procedeaza pentru obtinerea indemnizatiei de crestere copil dupa incheierea contractului de munca. Momentan am contract de ... (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj pvs pvs Am un prieten care a fost viceprimar pana in august 2010. In 2011 a lucrat 9 luni la o societate angajat cu contract pe perioada determinat. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)