avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... prin ce modalitate pot sa devin coproprietar pe un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

prin ce modalitate pot sa devin coproprietar pe un teren ?

Buna ziua! Terenul lui, banii mei. Asadar: nu suntem casatoriti inca, el detine un teren pe care l-a achizitionat printr-un contract de credit cu ipoteca; eu am banii. Si vrem sa construim o casuta. Cum nu stim ce ne rezerva viitorul, e mai bine sa fim precauti. El spune ca ar vrea sa ma treaca si pe mine coproprietar pe teren.
Cum facem ? va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 22:19, 2 Iunie 2010
va doneaza jumatate din teren. terenul fiind achizitionat inainte de casatorie nu poate fi considerat bun comun in devalmasie, asa ca oricand peste ani, daca va fi vorba de divort vadovedi ca e bun propriu. insa daca va doneaza cota de 1/2 nu mai poate sa faca nimic.
daca domnul este de insuratoare, este tanar si poate oricand sa faca un copil si survenienta de copil este o posibilitate de a revoca o donatie. deci nu este ceva sigur nici donatia. mai de graba vanzarea... si vanzarea cu conditia platii pretului real ca sa nu va fie desfintata.
cred ca un notar ar gasi o varianta buna pt dvs.
@marzalaw ... ihim :help:
Faceti un contract redactat pe doua foi de hartie (cate un exemplar pentru fiecare parte) in care sa aratati care este situatia de fapt acum, care este contributia fiecaruia, ce doriti sa obtineti in final, etc. Apoi mergeti si autentificati aceasta conventie la un notar si nu va complicati cu donatii fanteziste, vanzari-cumparari false si alte chestiuni la fel. Orice conventii care sunt legal facute sunt legea partilor contractante (art. 5 si art. 969 Cod civ.).
Contractati liber, corect si cinstit asadar!
Contractul de credit cu ipoteca s-a finalizat?
Daca nu, e posibil sa aveti nevoie de acordul bancii creditoare.
Cititi contractul si reveniti cu un mesaj.
sa va instraineze cu acordul bancii creditoare o cota de 1/2 din acest teren.
daca se doreste ca doar constructia sa devina coproprietatea dvs, faceti un acord de asociere in participatiune.

Alte discuții în legătură

Receptie casa Dysart Dysart Buna ziua dragi colegi. Am o nelamurire si nu stiu cum sa ii gasesc rezolvarea: am participat la programul teren pentru tineri si am constrauit o casa cu ... (vezi toată discuția)
Proprietate comuna - imobil joe17 joe17 Buna ziua! Vin sa va cer sfatul intr-o anumita privinta: anul acesta - 2011, viitoarea mea sotie va achizitiona un apartament, prin credit bancar, credit cu ... (vezi toată discuția)
Prima casa - constructie locuinta (avem in proprietate un teren ipotecat) cristina_nita_ro cristina_nita_ro noi suntem in situatia urmatoare: avem un teren in proprietate (eu si sotul) pe care este pusa ipoteca rang I la o canca pentru un credit de nevoi personale cu ... (vezi toată discuția)