avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tendinţe în lumea creditării prima casa - constructie locuinta (avem in proprietate ...
Discuție deschisă în Tendinţe în lumea creditării

prima casa - constructie locuinta (avem in proprietate un teren ipotecat)

noi suntem in situatia urmatoare: avem un teren in proprietate (eu si sotul) pe care este pusa ipoteca rang I la o canca pentru un credit de nevoi personale cu ipoteca.
Vrem sa stim daca putem accesa programul prima casa adica poate sa existe ipoteca rang I pe tern in fav bancii x si ipoteca rang I in favoarea statului la finalizarea constructiei?
restul criteriilor de eligibilitate le indeplinim.
la banca nu au stiut ce sa ne raspunda, au inaintat intrebarea la Fondul de garantare. dar dureaza .
multumim
Cel mai recent răspuns: dsx , utilizator 23:50, 2 Noiembrie 2009
Parerea mea este ca vi se va refuza deoarece aveti o proprietate! Puteti ipoteca terenul la banca si cu banii sa va construiti casa!
Parerile sunt impartite in acest domeniu...unii considera ca terenul proprietate nu este un impediment pentru a accesa programul prima casa , altii ,dimpotriva , considera ca odata ce aveti o proprietate nu se mai poate accesa programul.
Asteptati raspunsul si nu uitati sa ne spuneti si noua rezultatul.Eu unul sunt chiar foarte curios in aceasta privinta!
B-)
SUCCES!
Una dintre conditiile in care o persoana ar putea beneficia de avantajele acestui program, este si acela de a nu avea in derulare un credit ipotecar. astfel incat, este greu de spus daca banca respectiva va va aproba sau nu cererea.
nu este vorba de credit ipotecar asa cum prevede OUG 60. nu confundati notiunile.
faptul ca detineti un teren in proprietate nu va impiedica sa participati la program, daca nu este vorba despre acel gen de credit ipotecar. ideea este sa nu fi detinut un imobil- o locuinta ,la data intrarii in vigoare a OUG 60/2009.
Mie mi se pare ilogic rationamentul...avand un teren il pot vinde . Corect? Si pot cumpara o garsoniera sau un apartament mic .De ce sa li se aprobe credit pentru prima casa?:)

Alte discuții în legătură

Legea insolventei munteanu luminita munteanu luminita Am un antecontract de vanzare cumparare pt.un apt.,data lui fiind anterioara datei ipotecarii terenului si constructiei la banca de catre firma ... (vezi toată discuția)
Ipoteca teren addysnow addysnow Buna, am o intrebare.avem un teren cu acte intabulat si am dori sa construim o casa de familie.oare stiti daca se poate pune ipoteca pe terenul pe care ... (vezi toată discuția)
Solicit lamuriri - prima casa colceriumari_BV colceriumari_BV Buna ziua! Sunt coproprietarul unei case cu terenul aferent in cote de 1/2 cu sora mea, fiica ei casatorita, doreste sa etajeze constructia actuala,cu un ... (vezi toată discuția)