avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... legea insolventei
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

legea insolventei

Am un antecontract de vanzare cumparare pt.un apt.,data lui fiind anterioara datei ipotecarii terenului si constructiei la banca de catre firma constructoare.Apt a fost edificat si l am luat in posesie acum 2 ani.Firma constructoare a intrat in insolventa acum 2 luni,nu am facut inca contractul la notar pt.ca nu a iesit cf.Va rog sa imi spuneti daca ,cf. atr 93 cu1 din legea insolventei,daca indeplinesc toate cond.de la pct a,b,c cf.art.93cu 1,admin.judiciar sau jud.sindic va putea executa antecontractul fara inscrierea ipotecii in fav bancii asupra acestuia.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: bluregal , utilizator 12:26, 16 August 2010
daca sunt indeplinite conditiile a b si c prevazute de art 93 cu 1 administratorul jud poate executa antecontractul. de ce sa inscrie ipoteca in favoarea bancii? promitentul cumparator devine proprietar in momentul executarii antecontractului. daca el achizitioneaza printr-un credit ipotecar atunci sigur ca se va inscrie ipoteca in favoarea bancii care asigura creditul ipotecar pt promitentul cumparator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretare art.93/1 legea insolventei munteanu luminita munteanu luminita am cumparat un apt.intr-un imobil care la momentul antecontractului era in curs de edificare.am luat in posesie apt .un an ma tarziu,il folosesc dar din ... (vezi toată discuția)
(situatie fara precedent?) poate banca sa ne ia blocul? prowest_cema prowest_cema Buna. Ma numesc Claudiu, si am o intrebare care nu cred ca s-a mai pus pana acum. Am cumparat un apartament in Cluj-Napoca, intr-un bloc care inca se mai ... (vezi toată discuția)
Ipoteca banca pt. credit liaza liaza Buna ziua, Am achizitionat un apartament de la o firma in insolventa, fiind indeplinite toate punctele art. 93 indice 1 din legea 85/2006 ... (vezi toată discuția)