avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Solicit lamuriri - prima casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Solicit lamuriri - prima casa

Buna ziua! Sunt coproprietarul unei case cu terenul aferent in cote de 1/2 cu sora mea, fiica ei casatorita, doreste sa etajeze constructia actuala,cu un credit "prima casa", va rog sa ma lamuriti: 1). in ce conditii pot ei sa construiasca si pe suprafata proprietatii mele, ei mi-au cerut un acord verbal:
2)ce riscuri presupune acest credit in caz de neplata:
3) casa si terenul fiind in proprietatea mea si a surorii mele, este suficient un acord verbal pentru a accesa un credit si a construi;
4).in proprietatea cui va intra etajul care vor sa il construiasca. Nu stiu daca am reusit sa ma fac inteles. Va multumesc in eventualitatea unui raspuns care sa ma lumineze.
Cel mai recent răspuns: colceriumari_BV , utilizator 12:10, 10 Iunie 2012
Acordul Dvs. verbal nu este suficient.
Poate construi numai daca obtine autorizatie si daca respectiva constructie poate sa sustina etajul. Va garanta imprumutul cu locuinta. Se instituie ipoteca de rang I asupra acesteia.

[ link extern ]
Va multumesc!Nedumerirea mea este ca fiica cu sotul ei si-au constituit un depozit la banca, pentru a putea accesa imprumutul au si 2 coplatitori dar nu au nici un acord in scris de la mine, banca nu solicita asa ceva cand te inscri la un asemenea credit,? Banuiesc ca toate cheltuielile le va deconta banca in baza unor documente (facturi, devize). Totodata, banuiesc ca trebuie clarificata si situatia juridica, din moment ce ei acceseaza creditul nu au cum sa construiasca in numele meu sau al mamei ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima casa. colceriumari-bv colceriumari-bv Buna seara! X si Y sunt coproprietarii unei case cu terenul aferent, copilul lui Y casatorit fiind, doreste sa construiasca un etaj la casa existenta prin ... (vezi toată discuția)
Prima casa - constructie locuinta (avem in proprietate un teren ipotecat) cristina_nita_ro cristina_nita_ro noi suntem in situatia urmatoare: avem un teren in proprietate (eu si sotul) pe care este pusa ipoteca rang I la o canca pentru un credit de nevoi personale cu ... (vezi toată discuția)
Granituire AlinaMitea AlinaMitea O casa cu etaj si teren,la parter apartamentul meu iar -la etaj un apartament al surorii. Ap de la etaj este vandut altcuiva desi la iesirea din indiviziune ... (vezi toată discuția)