avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tendinţe în lumea creditării prima casa - constructie locuinta (avem in proprietate ...
Discuție deschisă în Tendinţe în lumea creditării

prima casa - constructie locuinta (avem in proprietate un teren ipotecat)

noi suntem in situatia urmatoare: avem un teren in proprietate (eu si sotul) pe care este pusa ipoteca rang I la o canca pentru un credit de nevoi personale cu ipoteca.
Vrem sa stim daca putem accesa programul prima casa adica poate sa existe ipoteca rang I pe tern in fav bancii x si ipoteca rang I in favoarea statului la finalizarea constructiei?
restul criteriilor de eligibilitate le indeplinim.
la banca nu au stiut ce sa ne raspunda, au inaintat intrebarea la Fondul de garantare. dar dureaza .
multumim
Cel mai recent răspuns: dsx , utilizator 23:50, 2 Noiembrie 2009
Nu mai scrieti prostii!Unii chiar cred ce gasesc pe net!
Nici o banca nu da banii inainte la constructia prin programul prima casa!
Nu se poate construi pe terenul proprietate personala indiferent cum a fost dobandit!

Din conventiile semnate de Fondul de Garantare cu bancile a disparut sintagma contract de constructie care se gasea in normele de aplicare a legii, ramanad doar contractul de vanzare cumparare.Nu poti construi pe terenul tau in baza unui contract de vanzare cumparare deoarece constructorul nu are ce sa iti vanda la final (terenul,autorizatia,avizele si automat noua constructie iti apartin deja).
M-am lovit deja de aceasta problema chiar la [EDITAT]
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Februarie 2012
trope_doi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea insolventei munteanu luminita munteanu luminita Am un antecontract de vanzare cumparare pt.un apt.,data lui fiind anterioara datei ipotecarii terenului si constructiei la banca de catre firma ... (vezi toată discuția)
Ipoteca teren addysnow addysnow Buna, am o intrebare.avem un teren cu acte intabulat si am dori sa construim o casa de familie.oare stiti daca se poate pune ipoteca pe terenul pe care ... (vezi toată discuția)
Solicit lamuriri - prima casa colceriumari_BV colceriumari_BV Buna ziua! Sunt coproprietarul unei case cu terenul aferent in cote de 1/2 cu sora mea, fiica ei casatorita, doreste sa etajeze constructia actuala,cu un ... (vezi toată discuția)