avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... prin ce modalitate pot sa devin coproprietar pe un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

prin ce modalitate pot sa devin coproprietar pe un teren ?

Buna ziua! Terenul lui, banii mei. Asadar: nu suntem casatoriti inca, el detine un teren pe care l-a achizitionat printr-un contract de credit cu ipoteca; eu am banii. Si vrem sa construim o casuta. Cum nu stim ce ne rezerva viitorul, e mai bine sa fim precauti. El spune ca ar vrea sa ma treaca si pe mine coproprietar pe teren.
Cum facem ? va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 22:19, 2 Iunie 2010
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri.
Nu, contractul de credit cu ipoteca nu s-a finalizat inca. Vom merge la banca creditoare sa ne interesam de acest fapt.
Mai exista o varianta, nu stim insa daca este posibil. Dar aici intervine alta intrebare. ne gandeam ca daca el ar muta cumva creditul facut pentru achizitionarea terenului pe numele mamei sale (asadar sa preia dansa creditul) el ar putea obtine in felul acesta aprobare pentru programul "prima casa" si nu ar mai fi nevoie de banii mei. Ar fi terenul lui, constructia tot din banii lui. Asadar, se poate transfera un contract de credit pe numele altcuiva, astfel incat persoana respectiva sa preia ratele?
Se poate cesiona contractul, doar sa fie banca de acord.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Receptie casa Dysart Dysart Buna ziua dragi colegi. Am o nelamurire si nu stiu cum sa ii gasesc rezolvarea: am participat la programul teren pentru tineri si am constrauit o casa cu ... (vezi toată discuția)
Proprietate comuna - imobil joe17 joe17 Buna ziua! Vin sa va cer sfatul intr-o anumita privinta: anul acesta - 2011, viitoarea mea sotie va achizitiona un apartament, prin credit bancar, credit cu ... (vezi toată discuția)
Prima casa - constructie locuinta (avem in proprietate un teren ipotecat) cristina_nita_ro cristina_nita_ro noi suntem in situatia urmatoare: avem un teren in proprietate (eu si sotul) pe care este pusa ipoteca rang I la o canca pentru un credit de nevoi personale cu ... (vezi toată discuția)