avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce drepturi are ca tata?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce drepturi are ca tata?

Fostul meu sot,nu s-a prezentat la nici una din infatisarile de la divort,iar instanta mi-a dat castig de cauza mie si mi-a incredintat mie minorul,nu s-au stabilit vizite...imi puteti spune ce drepturi are??Copilul are acum 3 ani si el nu a mai fost in vizita de mai bine de una an jumate,plateste pensia alimentara stabilita de instanta la acel moment.Ma puteti invata ce sa fac daca vine sa ia copilul la plimbare sau ceva de genul acesta pentru ca sincer eu personal nu am incredere in el!
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dragoi Simona , utilizator 13:29, 2 Iunie 2010
Care este problema daca ia copilul la plimbare?
Ce poate sa faca?
Sa fuga cu el?
Nu sunt omul care sa nu-l lase sa-l vada...dare este deja mai bine de un an jumate de cand nu l-a vazut....nu se implica...nici un telefon...cum reactioneaza copilul???eu inteb legal ce drepturi are.Multumec!
Atata timp cat s-a hotarat intr-un fel printr-o hotarare judecatoreasca sunteti obligata sa respectati dispozitiile instantei.
Daca prin venirea sa creaza probleme copilului,ii impiedica dezvoltarea psiho-somatica si puteti dovedi aceasta,cu probatorii,aveti posibilitatea sa va adresati instantei si ca solicitati restrangerea programului de vizitare
Asta era marea mea nelamurire,pentru ca in sentinta nu erau specificate vizite,absolut nimic doar ca minorul imi este incredintat si ca el este obligat la plata pensiei alimentare!Va multumesc din suflet!
Nu s-a stabilit un program de vizite deoarece nu a fost solicitat instantei de catre fostul dvs. sot.
In aceasta situatie dvs aveti doua posibilitati:
1. Permiteti vizitarea copilului minor de catre tatal sau la domiciliul dvs, la domiciliul tatalui sau in alte conditii stabilite exclusiv de dvs.
2. Nu permiteti in nici un fel vizitarea copilului si atunci tatal va trebui sa se adreseze instantei pentru stabilirea unui program de vizitare. Abia acel program sunteti tinuta sa il respectati.

Alte discuții în legătură

Incredintarea minorului mamei andutza_puishor andutza_puishor Eu am urmatoarea problema:in urma divortului baiatul mi-a fost incredintat spre crestere si educare.Tatal nu s-a prezentat la proces si nu are program de ... (vezi toată discuția)
Program de vizita cu luare de la domiciliu, copilul se opune... ararin ararin Buna seara Va rog sa ma ajutati cu o informatie: ce se poate face in cazul in care copilul reactioneaza \'negativ\' atunci cand tatal vine sa-l ia pe durata ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna pop_maria pop_maria ...tatal figureaza in certificat (l-a recunoscut)....are un program de vizita....de doua ori pe luna....problema este ca lucrul asta nu este posibil sa fie ... (vezi toată discuția)