avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie comuna

...tatal figureaza in certificat (l-a recunoscut)....are un program de vizita....de doua ori pe luna....problema este ca lucrul asta nu este posibil sa fie respectat ...a facut plangere penala mamei ca nu a respectat hotararea (cu programul de vizita)....chiar daca mama l-a anuntat ca copilul o sa lipseasca pentru 2 luni...(si credeti-ma chiar este vb de hartuire ,de sicana sau cum s-o mai numi din partea tatalui...care acum printr-o joaca a sortii se afla in orasul in care isi are domiciliul copilul deocamdata...pentru ca asa a si obtinut orele de vizita pentru ca se afla aproape de domiciliul minorului).....doar ca copilul fiind incredintat mamei si mama lucreaza in strainatate....copilul a fost nascut acolo , are asigurare acolo...cum poate fi impartit un copil? 3 zile in tara 3 in afara???????????? ce fel de viata este asta.....de ce legea permite astfel de lucruri....uneori unul din parinti doar se foloseste de copil pentru a se razbuna........legea pedepseste mama in cazul asta daca nu gaseste tatal copilul sa-l ia la plimbare ...in schimb daca tatal dispare si nu isi indeplineste vizitele....nu i se intampla nimic....se reintoarce din morti dupa 10 ani si face iar plangere mamei ca nu poate sa-si vada copilul pentru ca nu-si permite el sa-l vada ca-i prea departe,,,,,ce logica este asta
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:00, 4 Octombrie 2011
In ce tara va aflati dvs. cu minorul?
Cred ca trebuie sa manifestati si dvs. mai multa intelegere si sa-i permiteti un program normal de vizite, copilul nu e doar al dvs. si este in interesul minorului sa fie si in preajma tatalui. Nu trebuie sa influentati negativ copilul.Relatia dintre ei nu o puteti distruge prin razbunari personale ce tin doar de motivele de divort . Doar daca i se aduce un rau copilului prin apropierea de tata puteti cere schimbarea programului de vizita .
in grecia......
Ar fi bine sa cautati sa consultati un avocat grec intrucat legislatia din Grecia este diferita fata de cea din Romania.
Totusi, nu cred ca legea greaca este atat de discriminatorie...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minor marasa marasa Parintii unui copil de 5 ani sunt separati (dar nu divortati), tatalui i s-a pemis sa vina sa isi vada copilul oricand si recent sa il ia si in weekend, dar cu ... (vezi toată discuția)
Incredintat copilul mamei, ea poate iesi din tara cu el fara acordul lui? Saromandus Saromandus Buna seara, As dori sa stiu daca, in urma pronuntarii unei sentinte de divort, este incredintat copilul mamei, aceasta poate sa iasa cu copilul din tara, mai ... (vezi toată discuția)
Modificare program de vizitare lidiaddd lidiaddd Buna ziua, minor nascut in 2009 dintr o relatie de concubinaj !,Tata infractor si angrenat intr o alta relatie.Mama afla adevarul dupa nasterea copilului ... (vezi toată discuția)