avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Modificare program de vizitare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Modificare program de vizitare

Buna ziua,

minor nascut in 2009 dintr o relatie de concubinaj !,Tata infractor si angrenat intr o alta relatie.Mama afla adevarul dupa nasterea copilului cand se muta la el si si se despart.
Tatal continua sa o sicaneze ,devine violent ,intra peste mama l domiciliul acesteia si fuge cu copilul.La interventia Politiei reda copilul mamei.
In 2010,deschide proces si cere program de vizitare .cu luarea copilului la domiciliu lui ,desi nu are serviciu si casa proprietate,/.Mama face intampinare si arata ca tatal nu prezinta garantii morale avand la activ condamnare si executare de 7ani pt talharie si alti 3 ani pt furt,nu are proprietate nici loc de munca.La prima infatisare tatal vrea sa renunte la proces ,e de acord sa vada copilul numai in prezenta mamei ,da o declaratie si este de acord cu pensia fixata.
Au trecut inca 5 ani,tatal nu plateste un leu din pensie din anul 2010,nu contribuie in niciun fel la cresterea copilului si ,apare din cand in cand in tara cand vrea program de vizitare iar mama se conformeaza.
Intre timp a mai avut o condamnare de 1an in afara tarii .Mama sta de cate ori vine la dispozitia lui ,merge cu copilul in parc sau unde vrea acesta si respecta programul de vizitare cand tatal o cere.
Deoarece mama ,este implicata in alta relatie tatal devine furios si ameninta ca refuza ca copilul lui sa spuna tata altcuiva si o ameninta pe mama cu procesul si cu luarea copilului de la domiciliu.Mama nu doreste ca copilul sa stea singur ,tatal neprezentand nicio garantie ,acesta recunoscand ca in trecut s a drogat,iar statul in puscarie i a afectat destul de mult discernamantul.
Intrebarea este daca acesta poate obtine program cu luarea minorului de la domiciliul mamei.
Mama are casa proprietate ,are serviciu si exista incredintare cu custodie exclusiva ,cu program de vizitare numai in prezenta mamei.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 15:38, 16 Septembrie 2015
In principiu nu ar trebui sa aiba castig de cauza, doar ca e greu de dat un raspuns fara a cunoaste exact modul de formulare a cererilor, apararile in cauza si probele administrate.

Jurisprudenta este in sensul de a se permite tatalui legaturile personale cu minorul fara prezenta celuilalt parinte pentru a facilita apropierea afectiva.

In cazul dvs, apararile tb sa le faceti pe caracterul si comportamentul tatalui, pe lipsa unui domiciliu stabil si adecvat in care tatal sa duca minorul, pe faptul ca nu ii poate fi un exemplu copilului si ca nu este de dorit sa petreaca mult timp in compania acestuia.
Va multumesc frumos pentru raspuns!
Dacă folosiți cel puțin argumentele evocate de dvs și le dovediți eu cred că tatăl nu are șanse. Dacă dovediți și faptul că s-a drogat (ați spus că a recunoscut..unde a recunoscut?) e cu atât mai complet probatoriul. Pentru dovada condamnărilor trebuie solicitat instanței emiterea unor adrese la autorități.
Se poate solicita de către mamă chiar modificarea programului de vizitare actual cu un program care să fie raportat la comportamentul tatălui și la frecvența vizitelor pe care acesta le face copilului.
Va multumesc frumos pentru raspuns!Am copiii xeroxate ale condamnarilor,ultima condamnare poate fi vizualizata si de pe internet !Am dat cautare pe numele lui si la data respectiva chiar scria in anumite ziare din tara respectiva despre faptele lui de furt.
Legat de faptul ca s a drogat ,am o inregistrare telefonica pe telefon.
Eu nu i am ingradit legatura cu copilul ,de cate ori vine acasa o duc in parc ,la mall sau unde vrea el,exista poze care sa ateste ca nu i refuz vizita!Dar nu pot avea incredere sa o las sa doarma la el sau sa mearga singura!I l percepe ca pe un prieten,iar pe el tocmai asta i l deranjeaza!Plus ca si doreste foarte mult ca eu sa sufar luandu mi copilul de langa mine!
Tot timpul imi spune ca mi da termen sa conving copilul sa plece cu el altfel merge in Tribunal si refuza sa dea vreun leu la intretinerea ei pe motiv ca imi este incredintata eu sant datoare sa o intretin.
De aceea sfaturile dvs imi sunt de un real folos si va multumesc!
Ambii parinti sunt obligati sa contribuie la cheltuielile de crestere si educare ale copiilor, indiferent ca sunt sau nu casatoriti.

Alte discuții în legătură

Modificare program vizitare copil tinatinatina tinatinatina Buna ziua,am o intrebare:in urma unei sentinte definitive si irevocabile sa stabilit un program de vizitare pt minor de 3 ani( rezultat in urma unei relatii de ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor kykyna kykyna Buna ziua, As dori sa va intreb si eu ceva sunt cu procesul pe rol cu tatal copilului meu,s-a dus si mi-a facut plingere la prot copilului ca ma opun sa isi ... (vezi toată discuția)
Vizite minor adeema adeema sunt insarcinata in 4 luni si intentionez sa divortez.in ideea ca tatal nu ar recunoaste copilul as dori sa stiu daca exista posibilitatea pe viitor ca el sa ... (vezi toată discuția)