Buna ziua,am o intrebare:in urma unei sentinte definitive si irevocabile sa stabilit un program de vizitare pt minor de 3 ani( rezultat in urma unei relatii de concubinaj,)numai in prezenta mamei.Tatal in permanenta plecat in strainatate,cu multe condamnari pt talharie si furt,revine sporadic in tara...nu mai este de acord cu programul in prezenta mamei si dupa 7 luni de la sentinta cere modificarea sentintei cu luare la domiciliu!intrebarea este ce sanse are sa castige,daca mama detine toate actele care dovedesc ca a fost condamnat,o inregistrare telefonica in care recunoaste ca din cand in cand prizeaza cocaina!sant acestea probe la dosar?va multumesc!
Bine ar fi sa va intelegeti amiabil asupra unui program de vizitare,daca totusi nu ajungeti la un acord si tatal nu respecta programul de vizitare stabilit de instanta puteti refuza vizita acestuia.
este foarte greu sa ne intelegem tocmai pentru ca el este tot timpul plecat,nu contribuie deloc la cresterea fetitei,nu a platit pensia alimentara de cand s a dat sentinta iar atunci cand vine in tara ma ameninta ca merge in tribunal si cere sa ia copilul acasa ,desi fetita nu l percepe ca pe un tata tocmai fiindca este mica si l vede f rar!Tocmai de aceea incerc sa adun probe ,asta in cazul in care v om ajunge din nou la proces!Intrebarea este daca probele pe care le am mentionat,ma ajuta intr un eventual-nou proces?
Plangere penala daca spuneti ca nu plateste pensia alimentara stabilita de instanta.
art.305
Abandonul de familie
#M11
Săvârşirea de către persoana care are obligaţia legală de întreţinere, faţă de cel îndreptăţit la întreţinere, a uneia dintre următoarele fapte:
a) părăsirea, alungarea sau lăsarea fără ajutor, expunându-l la suferinţe fizice sau morale;
b) neîndeplinirea cu rea-credinţă a obligaţiei de întreţinere prevăzute de lege; c) neplata cu rea-credinţă, timp de două luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească,
se pedepseşte, în cazurile prevăzute la lit. a) şi b), cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă, iar în cazul prevăzut la lit. c), cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.
#B
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.
Dacă părţile nu s-au împăcat, dar în cursul judecăţii inculpatul îşi îndeplineşte obligaţiile, instanţa, în cazul când stabileşte vinovăţia, pronunţă împotriva inculpatului o condamnare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei, chiar dacă nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute în art. 81.
Revocarea suspendării condiţionate nu are loc decât în cazul când, în cursul termenului de încercare, condamnatul săvârşeşte din nou infracţiunea de abandon de familie.
#M24
Doamna, adunati probe, dar trebuie sa stiti ca acum este un trend european ca tatii sa primeasca multe drepturi si luatul copilului la domiciliu este acordat de mai toate instantele.
[editat]
Eu va doresc curaj!!!
Aţi auzit de interlopi, de mafioţi care-ţi iubesc copiii? Eu, da. Mai mult!
Dacă eu declar la telefon într-o discuţie contradictorie, "da, măi, trag pe nas şi-mi bag în venă şi ucid oameni" ar putea fi o declaraţie autoironică, vădit exagerată, pentru a sublinia exact inversul celor declarate. De unde să stie un judecător în ce condiţii aţi obţinut înregistrările?
Alt exemplu: vine X si-mi spune "esti o nenorocită" iar eu răspund "da, ti-am furat banii si o sa iti fur si copilul". Fraza asta insamna ca sunt de acord cu ce spui sau ca, dimpotriva, spun toate astea ca să-ţi arat cât de neverdic suna? daca nu cunosti oamenii, poate fi si una, si alta, asa-i?
Apoi, ca să aveţi sorţi de izbândă cu plângerea penală pentru abandon de familie (neplata pensiei) va trebui să demonstraţi nu doar că nu a dat banii pentru întreţinere, ci şi reaua lui credinţă. Adică să arătaţi că a avut bani şi că nu a vrut să-i dea pentru copil.
Dacă nu cunoaşteţi unde lucrează şi cât câştigă, omul ar putea veni să declare că din pricina condamnărilor anterioare nu îl mai angajează nimeni, deci... ioc pensie de întretinere, oricât de mult şi-ar dori el!
De ce nu vă puteţi înţelege cu tatăl copilului atunci când vine să vadă fata? Care ar fi motivele pentru care v-ar tot ameninţa? ªi de ce-ar fi atât de mare necazul să lăsaţi fata să meargă în parc doar cu tatăl ei (îi puteţi, la o adică, supraveghea de la mare distanţă), chiar dacă instanţa a decis altceva? Aţi arăta că vă pasă, că nu sunteţi repede răzbunătoare!
Oamenii au tendinţa să reacţioneze agresiv când sunt trataţi de sus şi iau orice gest ca dorinţă de-a-i umili. De ce nu încercaţi cu puţin tact, înainte de-a-ncepe să ... adunaţi probe?
De unde aţi putea să adunaţi probe împotriva cuiva despre care declaraţi că e tot timpul plecat? Mi-e că vă canalizaţi energia pe căi greşite.