avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizitare minor

Consumul de droguri recunoscut de catre tata(exista inregistrare telefonica in acest sens),condamnare pt talharie(pedeapsa executata),neplata pensiei alimentare de 3 ani,nerespectarea programului de vizitare,(respectivul tata apare dispare,plecand frecvent afara la furat)lipsa unei locuinte proprietate personala,lipsa venituri....care dintre acesti factori ma pot ajuta intr un proces de modificare program vizitare minor(minorul are 4 ani)si in acest moment imi este incredintat,iar programul de vizitare pe care l am respectat de fiecare data se face numai in prezenta mea si numai la domiciliu minorului(locuinta mea,proprietate personala).Respectivul tata ma ameninta ca va cere modificarea cu luarea minorului de la domiciliu!Va multumesc anticipat pt raspuns!
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 18:27, 15 Ianuarie 2013
Chiar daca tatal minorului va ameninta din ceea ce ati relatat si daca veti depune dovezi la dosar sansele sale sunt aproape zero.
Doar varsta minorului ar putea sa fie un factor care sa pledeze in sustinerea cauzei sale pentru ca altceva nu pare sa existe.
Din cate ziceti nici macar nu prea sau intalnit...
Ce varsta are copilul?
3 ani si 8 luni...in ultimul an s au intalnit mai des in sensul ca el are perioade cand dispare 4,5 luni cum a disparut anul trecut sau ramane in tara o luna doua si atunci evident avand hotararea cu programul de vizitare isi cere acest drept..
dar realul motiv pt care acum ma ameninta si evident vrea sa se razbune este fiindca eu m am implicat intr o relatie ,motiv pt care a trecut la amenintari..desi eu incerc sa am o relatie civilizata cu el ,nu i am interzis niciodata sa vada copilul si nu i am facut plangere pt pensie tocmai fiindca am sperat ca ne va lasa in pace!
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator
Acum va puteti gandi sa depuneti plangere penala pentru neplata pensiei de intretinere.
Nu ar pati mai nimic daca nu realizeaza venituri dar macar veti arata la judecata ca nu a platit pensia.

Ati putea incerca sa cereti instantei sa audieze copilul chiar daca este posibil sa se respinga aceasta cerere.
Nu consider ca exista sanse sa obtina modificarea programului de vizitare ori modificarea custodiei intr-una comuna (conform actualelor reguli), cu conditia sa puteti demonstra cu probe legale in instanta ceea ce ati sustinut.

Depuneti plangere pt neplata pensiei, aveti grija ca atunci cand vine in vizita sa mai fie si alte persoane de fata, pt a putea depune ulterior marturie in calitate de martori.
Referitor la custodia comuna ar avea sanse dupa parerea mea insa aceasta nu ar insemna ca s-ar modifica programul de vizita.
Adica va obtine doar ceea ce poate obtine conform legii actuale.
Va fi insa un aspect care va poate incurca foarte mult in viitor si ar fi recomandabil sa nu deschida proces.
Spre exempu, pentru a putea merge in excursie cu copilul in strainatate v-ar trebui acordul lui...

Alte discuții în legătură

Modificare program vizita minor IngridIoana IngridIoana sunt mama unui baietel de 2 ani. in martie 2012 s-a stabilit in intstanta programul de vizita pentru minor in favoarea tatalui (el a fost cel care a cerut ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor MYK272est MYK272est Buna ziua! In data de 22. 06. 2016 am primit sentinta divortului prin care s-a stabilit si custodie comuna asupra minorului rezultat din casatorie in varsta de ... (vezi toată discuția)
Ce patesc daca nu il las sa vada copilul? criss_nst criss_nst am mare nevoie de un raspuns!am divortat in luna aprilie 2008,divortul s-a facut din culpa comuna,pe cale amiabila.s-a stabilit in hotararea care a devenit ... (vezi toată discuția)