avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizitare minor

Consumul de droguri recunoscut de catre tata(exista inregistrare telefonica in acest sens),condamnare pt talharie(pedeapsa executata),neplata pensiei alimentare de 3 ani,nerespectarea programului de vizitare,(respectivul tata apare dispare,plecand frecvent afara la furat)lipsa unei locuinte proprietate personala,lipsa venituri....care dintre acesti factori ma pot ajuta intr un proces de modificare program vizitare minor(minorul are 4 ani)si in acest moment imi este incredintat,iar programul de vizitare pe care l am respectat de fiecare data se face numai in prezenta mea si numai la domiciliu minorului(locuinta mea,proprietate personala).Respectivul tata ma ameninta ca va cere modificarea cu luarea minorului de la domiciliu!Va multumesc anticipat pt raspuns!
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 18:27, 15 Ianuarie 2013
M_ella
Aveti perfecta dreptate, este chiar preferabil sa nu mergi cu anii la medic;
restul activitatilor, in schimb, sunt permanente, sa le luam numai pe acelea in seama.
Hai sa ne intelegem: aici nu este vorba despre mine, ci despre userul tinatina;
in problema personala, eu am fost cea care am admis accesul tatalui oricand dorea si i-am asigurat all-inclusive, pana a ridicat mana, in propria casa, asupra gazdelor si a musafirei lor
L-am ajutat inclusiv material, deci nu a dat pentru copil, ci a luat, nu asta-i problema.
De cate ori i se vorbeste frumos si esti deschis la compromisuri, mai apare o citatie...
Ma intreb ce text de lege sau ce "model" de judecata ar trebui implementat, astfel incat cei care sunt chemati sa judece, nu doar sa aplice, chiar sa o faca! Exista situatii, nu stiu daca mult sau putine, in care tatal, foloseste pretextul programului de vizitare, pentru a continua sa fie in fapt prezent in viata mamei, sau pur si simplu pentru a o sicana. Nu mi se pare un efort supra omenesc de inteligenta ca astfel de situatii sa fie depistate si sanctionate, sau macar sa nu li se dea castig de cauza unor astfel de cereri. Eu personal ma aflu la a 3a cerere de modificare a programului de vizitare in sensul largirii acestuia, motivat de cresterea minorului. Aparent normal, nu? Dar eu arat ca tatal nu a respectat acest program nici cand el era mai redus. Inteleg teoria dreptului absolut si neconditionat al tatalui, dar domnii judecatori de abuz de drept au auzit? Cum tu instanta ii dai un program de vizitare din ce in ce mai generos cand ti se demonstreaza ca tatal nu l-a respectat nici pe precedentul, ca nici pe precedentul precedentului? Instantele sunt ingropate in dosare? Pai asa le trebuie daca s-au autotransformat in scriitori de hartii! Daca nicio instanta nu intreaba tatal de ce vrea de sambta pana duminica sa ia minorul, cand nu l-a luat nici pe programul anterior de sambata dimineata pana seara, si nici pe precedentul de sambata dimineata pana la pranz? Daca dumnealor doresc doar sa pronunte hotarari la cererea unui "colectionar" de hotarari, nu au decat sa aiba si 1000 de dosare pe sedinta, caci astfel se incurajeaza abuzul de drept si procesomania, Si astea toate tot pe banii nostri!
eu cred ca sant foarte multe mame in aceasta situatie si numai cine trece prin aceasta situatie poate intelege,poate pana la urma cineva va face dreptate si va lua masuri astfel incat interesul major al copilului sa primeze,nu interesele meschine ale unor parinti pentru care responsabilitatea e un cuvant de mult uitat!
Ultima modificare: Marți, 15 Ianuarie 2013
tinatinatina, utilizator
Personalitatea abuzatoare este o boala psihica greu de depistat.
Abuzatorul violent are probleme de gestionarea stresului si majoritatea celor care-si maltrateaza partenerele sufera de tulburare de personalitate.
Cu cat sta o femeie mai mult in preajma unui asemenea personaj, risca mai mult dupa despartire.
Din nefericire, in Romania nu poti cere examinarea psihiatrica a agresorului, se face automat dupa ce te omoara.
Pe de alta parte, agresiunea poate fi si de alta natura, nu numai fizica.
Situatia descrisa de proastasatului este larg raspandita in Justitia romaneasca.
Nu este firesc, normal, ca un individ sa deschida 10 procese pe an, de fond si ordonante dupa ordonante, azi se respinge ca netimbrata, maine-zi depune aceeasi hartie si i se accepta.
Ne plangem ca statul roman nu are bani: pentru acea chemare in judecata, trimisa prin fax, Judecatoria a consumat hartie de fax, un functionar a inregistrat-o, altul i-a dat termen, unul a scris pe site-ul Just.ro, s-au trimis citatii-redactare, posta, curier- un judecator si o grefiera au venit la lucru a treia zi de Craciun si reclamantul-lipsa, judecatorul trebuie sa motiveze, alt functionar redacteaza, comunicari-posta, curier, inregistrare site Just.ro.
Legea prevede abuzul de drept procesual, dar il aplica oare cineva?

Si toate aceste sicane, hartuiri se rasfrang asupra bietului copil.
Ultima modificare: Marți, 15 Ianuarie 2013
Martonze, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare program vizita minor IngridIoana IngridIoana sunt mama unui baietel de 2 ani. in martie 2012 s-a stabilit in intstanta programul de vizita pentru minor in favoarea tatalui (el a fost cel care a cerut ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor MYK272est MYK272est Buna ziua! In data de 22. 06. 2016 am primit sentinta divortului prin care s-a stabilit si custodie comuna asupra minorului rezultat din casatorie in varsta de ... (vezi toată discuția)
Ce patesc daca nu il las sa vada copilul? criss_nst criss_nst am mare nevoie de un raspuns!am divortat in luna aprilie 2008,divortul s-a facut din culpa comuna,pe cale amiabila.s-a stabilit in hotararea care a devenit ... (vezi toată discuția)