avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizitare minor

Consumul de droguri recunoscut de catre tata(exista inregistrare telefonica in acest sens),condamnare pt talharie(pedeapsa executata),neplata pensiei alimentare de 3 ani,nerespectarea programului de vizitare,(respectivul tata apare dispare,plecand frecvent afara la furat)lipsa unei locuinte proprietate personala,lipsa venituri....care dintre acesti factori ma pot ajuta intr un proces de modificare program vizitare minor(minorul are 4 ani)si in acest moment imi este incredintat,iar programul de vizitare pe care l am respectat de fiecare data se face numai in prezenta mea si numai la domiciliu minorului(locuinta mea,proprietate personala).Respectivul tata ma ameninta ca va cere modificarea cu luarea minorului de la domiciliu!Va multumesc anticipat pt raspuns!
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 18:27, 15 Ianuarie 2013
Va multumesc frumos pt raspunsuri!
tinatinatina a scris:

1. Consumul de droguri recunoscut de catre tata (exista inregistrare telefonica in acest sens)
2. condamnare pt talharie(pedeapsa executata)
3. neplata pensiei alimentare de 3 ani
4.nerespectarea programului de vizitare,(respectivul tata apare dispare,plecand frecvent afara la furat)
5. lipsa unei locuinte proprietate personala
6. lipsa venituri....
care dintre acesti factori ma pot ajuta intr un proces de modificare program vizitare minor


Pentru punctele 1 si 2: sunt suficiente persoane cu tot felul de astfel de dependente, fara a influienta programul de vizita. Va trebui sa administrati probe din care sa reiasa faptul ca dependenta si efectuarea pedepsei au avut consecinte directe asupra minorului.

3. Interesul superior al minorului era sa obtineti acei bani. Daca nu ati recurs la executarea silita in vederea recuperarii sumelor datorate cu titlu de pensie alimentara si nici nu ati depus plangere, se poate interpreta ca nu ati avut nevoie de acei bani. Speranta dv ,,ca veti fi lasati in pace'' nu denota decat faptul ca nu doriti ca minorul sa aiba o relatie cu tatal.

4. programul de vizita este un drept pentru tata, iar pentru dv este o obligatie. Nimeni nu poate fi obligat sa-si exercite toate drepturile pe care le are, in schimb, obligatiile trebuie respectate astfel incat sa nu aducem atingere drepturilor celorlalti. Pentru plecatul afara, aveti dovezi concrete ca are drept scop furatul? Tatal poate foarte bine sa motiveze ca, in lipsa unui loc de munca in tara, pleaca la munca afara cand are ocazia si atunci poate fi un motiv obiectiv in neexercitarea dreptului de vizita, pe care totusi si-l exercita atunci cand e in tara. Faptul ca nu sunteti de acord cu acest aspect, e problema dv, nu aveti decat sa va obisnuiti cu ideea.

in ultimul an s au intalnit mai des in sensul ca el are perioade cand dispare 4,5 luni cum a disparut anul trecut sau ramane in tara o luna doua si atunci evident avand hotararea cu programul de vizitare isi cere acest drept..


5. Nu este un impediment in modificarea acestui program. Persoana in cauza poate fi tolerata in spatiu, poate avea o locuinta inchiriata, etc. ca doar nu locuieste pe strada. Numeni nu este obligat prin lege sa aiba proprietati.

6. Lipsa unui loc de munca stabil chiar nu este un impediment in exercitarea dreptului de vizita.

In schimb, factori care pot fi luati in calcul la modificarea programului de vizita:
1. varsta minorului
2. faptul ca la aceasta varsta minorul trebuie sa frecventeze o forma de educatie: gradinita, camin, este obisnuit sa petreaca timp si fara dv
3. faptul ca dv aveti o relatie duce la concluzia ca minorul este obisnuit sa petreaca timp si cu alte persoane de sex opus
Asa ca, nu prea aveti niciun motiv pentru respingerea vreunei actiuni de modificare a programului de vizita.
va multumesc pentru raspuns si am rugamintea sa mi raspundeti :

[editat- Raspunsurile primite in acest forum au doar scop informativ,discutiile din Forum nu constituie consultanta juridica]

-Intrebarea nr 2,dvs ati da un copil pt cateva zile unei persoane care recunoaste ca consuma cocaina si chiar se amuza in acest sens...?considerati ca este o persoana responsabila care poate avea grija cateva zile de un copil?Ce garantie am ca mi va aduce copilul intreg?
-Spuneti ca ocupatia lui de baza nu are nicio legatura cu programul de vizitare!o persoana care talhareste un om ,il bate in propria i casa ,dupa care executa mai mult de 5 ani de inchisoare ,poate fi un om responsabil care sa poata pleca de mana cu un copil de 4 ani?
In concluzie,eu nu i am ingradit dreptul de asi vedea copilul ,exista fotografii in acest sens,iar de craciun i am dus copilul acasa la familia lui sa l vada...doar ca ,copilul meu il recunoaste ca pe o persoana oarecare si nu ar pleca intr un mediu strain cu el de bunavoie niciodata!
Sant o mama care vrea sa si protejeze copilul si sa l creasca frumos!!!
Ultima modificare: Luni, 14 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator
@ tinatina, sa asteptam intai sa va actioneze in judecata, sa vedem ce cere si cum motiveaza cererile sale si vedeti apoi cum puteti ca contracarati sau sa aveti succes daca cereti altceva.

"Va trebui sa administrati probe din care sa reiasa faptul ca dependenta si efectuarea pedepsei au avut consecinte directe asupra minorului. "
eu nu sunt de acord .. nu au fost consecinte in ce priveste consumul de droguri poate si pt ca minorul n-a petrecut singur vreo clipa cu tatal.
Sunt de parere ca ar conta ca se drogheaza, problema e in a dovedi ca e consumator de droguri




tinatina
Din cele expuse de dvs., daca nimeriti la un judecator care judeca, castigati cu siguranta.
Din cele descrise de dvs., reiese caracterul moral infect al tatalui copilului dvs., ori legile privind minorii se refera si la educatia morala pe care un parinte il da propriului copil.
Tocmai pe acest site, a fost un articol interesant:"Copiii imita" daca retin eu bine si se demonstra stiintific ca minorii isi imita parintii.
Deci cade teoria: "Un sot rau poate fi un parinte bun", fiindca exemplul dat de parintele care, conform studiilor psihologice, este neaparat necesar minorului ca si conduita de urmat, tata, in acest caz, nu da un exemplu pozitiv minorului.

Apropo de sustinerile userului m_ella, demne de retinut de altfel, este eronata ideea ca parintele rezident trebuie sa lupte pentru dreptul copilului la pensia de intretinere.
Dreptul la intretinere este obligatie pentru parintele nerezident; la fel, dreptul copilului la parinte este obligatie pentru acel parinte si nu obligatie pentru copil.
Cele scrise de m_ella sunt un model de judecata uzual si trebuie sa gasiti argumente viabile pentru a le contracara.

Nu sunt de acord nici cu afirmatia ca parintele care ia in vizita copilul nu trebuie sa demonstreze un domiciliu stabil(nu neaparat proprietate). Atunci ce sens mai au anchetele psihosociale, facute la stabilirea domiciliului minorului ???? Adica parintele rezident trebuie sa ofere conditii "cu camere si anexe corect intretinute", iar "vizitatorul" poate duce copilu si in cort, in interesul major al copilului?

Alte discuții în legătură

Modificare program vizita minor IngridIoana IngridIoana sunt mama unui baietel de 2 ani. in martie 2012 s-a stabilit in intstanta programul de vizita pentru minor in favoarea tatalui (el a fost cel care a cerut ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor MYK272est MYK272est Buna ziua! In data de 22. 06. 2016 am primit sentinta divortului prin care s-a stabilit si custodie comuna asupra minorului rezultat din casatorie in varsta de ... (vezi toată discuția)
Ce patesc daca nu il las sa vada copilul? criss_nst criss_nst am mare nevoie de un raspuns!am divortat in luna aprilie 2008,divortul s-a facut din culpa comuna,pe cale amiabila.s-a stabilit in hotararea care a devenit ... (vezi toată discuția)