avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizitare minor

Consumul de droguri recunoscut de catre tata(exista inregistrare telefonica in acest sens),condamnare pt talharie(pedeapsa executata),neplata pensiei alimentare de 3 ani,nerespectarea programului de vizitare,(respectivul tata apare dispare,plecand frecvent afara la furat)lipsa unei locuinte proprietate personala,lipsa venituri....care dintre acesti factori ma pot ajuta intr un proces de modificare program vizitare minor(minorul are 4 ani)si in acest moment imi este incredintat,iar programul de vizitare pe care l am respectat de fiecare data se face numai in prezenta mea si numai la domiciliu minorului(locuinta mea,proprietate personala).Respectivul tata ma ameninta ca va cere modificarea cu luarea minorului de la domiciliu!Va multumesc anticipat pt raspuns!
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 18:27, 15 Ianuarie 2013
Va multumesc frumos pt raspunsuri,dnei gi_jane2 si dlui Martonze!
Apropo de sustinerile userului m_ella, demne de retinut de altfel, este eronata ideea ca parintele rezident trebuie sa lupte pentru dreptul copilului la pensia de intretinere.
Dreptul la intretinere este obligatie pentru parintele nerezident;


Doamna Martzone
De ce ar fi eronata, in viziunea dv, ideea ca parintele rezident trebuie sa lupte pentru dreptul copilului la intretinere? Daca parintele debitor nu-si respecta obligatia de a presta intretinere copilului, incalcandu-i astfel un drept, el poate fi fortat sa-si respecte aceasta obligatie prin executarea silita sau plangerea penala. Problema este ca minorul nu-si poate solicita acest drept decat prin parintele caruia i-a fost incredintat, respectiv mama. Ce argumente viabile ati putea gasi pentru a contracara aceste prevederi legale?

Doamna Tina

Spuneti ca ocupatia lui de baza nu are nicio legatura cu programul de vizitare!o persoana care talhareste un om ,il bate in propria i casa ,dupa care executa mai mult de 5 ani de inchisoare ,poate fi un om responsabil care sa poata pleca de mana cu un copil de 4 ani?


Analizand dupa varsta copilului (ati spus ca are 3 ani si 8 luni) si trecutul tatalui (cei peste 5 ani de detentie) acest copil a fost conceput ori dupa ce tatal a iesit din penitenciar, ori in timp ce se afla in detentie, deci ati cunoscut situatia, ati acceptat-o, v-ati asumat-o. Nu e fair play din partea dumneavoastra sa folositi acum acest aspect pentru a-l indeparta de propriul sau copil daca el doreste sa mentina aceste relatii.

de craciun i am dus copilul acasa la familia lui sa l vada...doar ca ,copilul meu il recunoaste ca pe o persoana oarecare si nu ar pleca intr un mediu strain cu el de bunavoie niciodata!
Sant o mama care vrea sa si protejeze copilul si sa l creasca frumos!!!


Nu neaga nimeni faptul ca sunteti o mama care vrea sa si protejeze copilul si sa-l creasca frumos. As adauga ca, momentan, sunteti si o mama speriata. Incercati sa va calmati. Cred ca este mai important sa mentineti comunicarea cu celalt parinte si sa acceptati ideea ca cei doi vor ajunge sa petreaca si timp separat, fara dv., decat sa porniti un razboi pe aceasta tema. Toate acestea nu ve vor intampla brusc, ci in timp, iar un prim pas la-ti facut deja prin faptul ca ati dus copilul la bunicii paterni.
Ultima modificare: Luni, 14 Ianuarie 2013
m_ella2005, utilizator
Stimate m_ella
Din experienta personala, stiu ca una spune legea si altfel se aplica.
Daca sunteti parinte cu minor in intretinere, stiti ca pe langa serviciu, aveti responsabilitatea transportului dus-intors al copilului la gradinita si in primii ani de scoala, de a asigura hrana copilului, incepand de la aprovizionare pana la gatit, curatenie, spalat, calcat, activitati extracuriculare ale minorului, ajutor la lectii, sedinte cu parintii, mers la medic, etc.
Am experienta reclamatiei la Politie pentru neplata pensiei alimentare, va asigur ca este un demers cat se poate de neplacut, care necesita consum de timp si nervi, iar repercursiunea este declansarea unei suite de procese in instanta, care, din nou, iau din putinul timp destinat minorului si necesita, pe langa consum de timp, nervi si bani, pe care tot de la copil ii iei. Daca parintele nici nu are venituri declarate in tara, tot acest consum nu are nici o finalitate.
Parintele nerezident are obligatia platii pensiei alimentare - o deplasare la posta sau la banca.
Programul de vizita este, pentru el, d.p.d.v. al dvs. optional, desi eu am convingerea ca legiuitorul nu a gandit asa dreptul copilului la parintele nerezident.
Toate studiile de specialitate afirma ca minorul trebuie sa beneficieze de prezenta ambilor parinti, pentru a nu se simti vinovat de despartirea acestora, de a nu fi traumatizat de absenta parintelui care a plecat de la domiciliu.
Dar daca acel copil nici nu-si cunoaste parintele, cautam sa-i provocam noi viitoare traume?

Stiti, un copil surdo-mut, daca nu este operat in primii cativa ani de la accident(sau de la nastere) nu se mai poate opera, fiindca recapatarea auzului i-ar provoca traume fatale.
La fel, o persoana nascuta cu un ochi cu ambliopie si strabism traieste bine asa; daca este operat, macar estetic, sunt necesare cateva operatii succesive, fiindca creierul reactioneaza la schimbare si urmarile sunt incontrolabile.

Se vorbeste mult de PAS; 2 psihologi si un medic de neuuropsihiatrie infantila mi-au afirmat ca acest sindrom nu exista la copiii care nu au crescut alaturi de ambii parinti.
Aceste "vizite" obligatorii pentru minori produc doar rau; vorbesc de obligarea minorului de a pleca cu o persoana necunoscuta, din mediul securizant in care traieste.
Ultima modificare: Luni, 14 Ianuarie 2013
Martonze, utilizator
Dnei m_ella,da copilul are 3 ani si 8 luni,nu am fost casatorita cu respectivul tata,am avut o relatie de concubinaj,fiecare locuia la domiciliul lui!El era in mod frecvent plecat afara ,iar eu stiam ca se ocupa cu vanzarea de masini!Am fost impreuna aproximativ 3 ani,condamnarea de 5 ani si cateva luni a avut o inaintea relatiei noastre,a executat o si la 2 ani m a cunoscut pe mine,in timpul relatiei noastre a fost din nou retinut si a fost condamnat la 3 ani (tot afara),mie mi a spus ca a lovit pe cineva cu masina mortal..binenteles ca a mintit,toate erau pt furturi,iar cea de 5 ani pt talharie prin violenta!...a executat in jur de 7-8 luni si a fost eliberat..sa intors in tara!In momentul in care am nascut m am mutat la el..atunci i am gasit in acte condamnarile!Ne am despartit si m am intors la domiciliul meu..si de atunci a inceput cu amenintarile..binenteles ca intre timp a mai fost inchis..cateva luni!Acesta este omul despre care v am scris,nu inventez nimic!este normal sa fiu speriata!Dvs nu ati fi?
Ultima modificare: Luni, 14 Ianuarie 2013
tinatinatina, utilizator
Doamna,
Sedintele cu parintii nu sunt zilnice, nici macar saptamanale, la medic iarasi nu mergeti zilnic, referitor la banii la care faceti referire, de ce sa-i luati ''tot de la copil'' (ca sa va citez) si nu-i luati de la dv, ca doar si dv aveti cheltuieli personale? Daca parintele acela doreste o relatie cu copilul, de ce sa va opuneti? Pentru ca i-a trimis pachet cu lucruri pe care dv le considerati nepotrivite, pentru ca nu are venituri declarate in tara, si multi alti pentru ca? Ati incercat sa discutati ca doi oameni maruti care se gandesc la binele copilului si sa ajungeti la un compromis? Din postarile dv nu reiese decat nemultumirea.

Alte discuții în legătură

Modificare program vizita minor IngridIoana IngridIoana sunt mama unui baietel de 2 ani. in martie 2012 s-a stabilit in intstanta programul de vizita pentru minor in favoarea tatalui (el a fost cel care a cerut ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor MYK272est MYK272est Buna ziua! In data de 22. 06. 2016 am primit sentinta divortului prin care s-a stabilit si custodie comuna asupra minorului rezultat din casatorie in varsta de ... (vezi toată discuția)
Ce patesc daca nu il las sa vada copilul? criss_nst criss_nst am mare nevoie de un raspuns!am divortat in luna aprilie 2008,divortul s-a facut din culpa comuna,pe cale amiabila.s-a stabilit in hotararea care a devenit ... (vezi toată discuția)