avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA -insolventa
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA -insolventa

Daca firma este in insolventa se mai inregistreaza TVA deductibil si colectat ?Se mai depune decont de TVA?
Daca nu de mai inregistreaza TVA-ul ce fac cu el, il trec pe venituri (TVA -ul colectat),respectiv cheltuieli (TVA-ul deductibil)?
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 20:08, 2 Iunie 2010
Atit timp cit aveti RO , respectiv firma este inregistrata in scop tva , aplicati tva la vanzari , deduceti tva la cumparari si depuneti decont .
Cand s-a deschis procedura insolventei ? Daca cumva in 2009 si in acel an ati facturat avansuri care se inchid acum , in 2010 , la acele avansuri aveati taxare inversa ( mai putin comert ) iar acum in 2010 veti factura cu tva diferenta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxarea inversa la tva carmen72 carmen72 Va rog sa ma ajutati?? Ce inseamna taxarea inversa??? cine plateste tva-ul de fapt??? am inteles ca furnizorul scrie taxare inversa pe factura, beneficiarul ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara- program saga -ajutor sub_bass2002 sub_bass2002 Buna. Am introdus o factura pentru marfa din ungaria in intrari in valuta in saga si am pus la taxare inversa. Am facut decontul de tva si s-a majorat tva-ul ... (vezi toată discuția)
Decl 300...taxare inversa? gina.lucia gina.lucia Buna ziua. La decl 300 TVA ...unde se trec facturile cu taxare inversa emise de mine? Multumesc. :-) (vezi toată discuția)