avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Art. 41cpp
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Art. 41cpp

Pentru a acuza o persoana in baza art.41cpp pe ce se bazeaza organul de cercetare penala?
In dosar nu s-a facut nicio cercetare.
Nu este un abuz?
Cel mai recent răspuns: Stefania M , utilizator 12:49, 2 Iunie 2010
Asta spune art 41 cpp!
Cred ca faci o confuzie intre codul penal si codul de procedura penala!

ART. 41
Competenţa în caz de schimbare a încadrării juridice sau a calificării
Instanţa sesizată cu judecarea unei infracţiuni rămâne competentă a o judeca chiar dacă constată, după efectuarea cercetării judecătoreşti, că infracţiunea este de competenţa instanţei inferioare.
Schimbarea calificării faptei printr-o lege nouă, intervenită în cursul judecării cauzei, nu atrage incompetenţa instanţei de judecată, afară de cazul când prin acea lege s-ar dispune altfel.
Cred ca am gresit sigur, este vorba de forma continuata a unei infractiuni.
Imi cer scuze.
Art. 41 C.p.p. serefera la aspecte legate de schimbarea incadrarii juridice sau a calificarii, asa cum ati primit anterior un raspuns din partea altui utilizator. Asadar, regleneteaza aspecte de procedura. Posibil ca ati confundat codurile, cel de procedura penala cu cel penal.
In tot cazul, art. 41 Cod penal reglementeaza infractiunea continuata si infractiunea complexa si faptul ca in cazul acestor tipuri de infractiuni nu exista pluralitate de infractiuni, nefacandu-se referire la un anumit tip de infractiune (furt, omor, delapidare etc.).
Si cum adica pe ce se bazeaza?
Ma gandesc ca daca acuzi un om de delapidare, forma continua, te bazezi pe anumite acte.
Ce se intelege prin forma continua?

Alte discuții în legătură

Help! cursuri drept penal general ContSters47264 ContSters47264 Am nevoie urgent de niste materiale ...drept penal general infractiunea unica, infractiunea continua si infractiunea continuata. Daca are cineva asa ceva ... (vezi toată discuția)
Art.26 c.p. rubby rubby va rog eu mult daca ma poate lamuri si pe mine cineva,ce inseamna art.26 c.p. raportat la art85 alin 2 din o.u.g. nr.195/2002 cu aplicare la art.41 alin 2 ... (vezi toată discuția)
Prescriere fapta comisa nov.2005-iun.2016 mariacomanescu1995 mariacomanescu1995 Va rog sa-mi spuneti cand se prescrie urmatoarea incadrare si daca se judeca dupa noul sau vechiul cod penal( faptele s-au petrecut in perioada nov.2005-iunie ... (vezi toată discuția)