avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... art.26 c.p.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

art.26 c.p.

va rog eu mult daca ma poate lamuri si pe mine cineva,ce inseamna art.26 c.p. raportat la art85 alin 2 din o.u.g. nr.195/2002 cu aplicare la art.41 alin 2 c.p.?[
Cel mai recent răspuns: rubby , utilizator 16:36, 5 August 2010
Inseamna complicitate la punerea in circulatie a unui vehicul cu nr fals de inmatriculare , in forma continuata .
ms mult de tot.dar imi poti spune dak stii cam care este pedeapsa,cati ani se da?a,si ce inseamna "forma continuata"?
Infracţiunea este continuată când o persoană săvârşeşte la diferite intervale de timp, dar în realizarea aceleiaşi rezoluţii, acţiuni sau inacţiuni care prezintă, fiecare în parte, conţinutul aceleiaşi infracţiuni. ( art 41 al 2 CP )

Pedeapsa ptr punerea in circulatie a a unui vehicul avand nr de inmatriculare fals se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani .
Complicele este persoana care cu intentie, inlesneste sau ajuta in orice mod la savarsirea unei fapte prevazute de legea penala.
Este de asemenea complice persoana care promite, inainte sau in timpul savarsirii faptei, ca va tainui bunurile provenite din aceasata sau ca va favoriza pe faptuitor, chiara daca dupa savarsirea faptei promisiunea nu este indeplinita-art.26.c.pen.
Pedeapsa complicelui este sanctionata cu pedeapsa prevazuta de lege pentru autor, insa la stabilirea pedepsei se tine seama de contributia fiecaruia la savarsirea infractiunii si de disp.art.72.c.pen.;)
Ultima modificare: Vineri, 6 August 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
oki am inteles.dar as mai avea o intrebare.prietenul meu a fost arestat in decembrie 2009 pentru delapidare impreuna cu inca 4 prieteni.de atunci se tot judeca dar mereu procesul este amanat,a facut si cerere de eliberare sub control judiciar dar nu i s-a aprobat.as vrea sa stiu si eu cat poate sa dureze pana se pronunta sentinta,exista sanse sa iasa sub control judiciar?mentionez ca este la prima abatere iar bunurile furate au fost recuperate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt calificat in forma continua henrimm henrimm Buna seara! In primul rand toata stima si tot respectul pentru ajutorul oferit in aceasta comunitate. Numele meu este Adrian si vin si eu cu o intrebare ... (vezi toată discuția)
Circulatia pe drumurile publice a unui vehicul cu numerele rosii expirate leonconstantin leonconstantin Buna seara , sunt nou pe acest forum si am o intrebare . Mi-am cumparat recent o masina si am scos primul rand de numere rosii stiind ca sunt valabile 30 ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutatima corina1990 corina1990 buna ziua numele meu este corina ,si am lucrat pe timp de var la un bar de la noi din comuna ,mam anagajat in 10 mai si acum cand am plecat am aflat ca nu ... (vezi toată discuția)