buna! ce pot sa fac? ma suna un barbat cu numar de vodafone, ma ameninta k ma sechestreaza si ma violeaza, k ma urmareste de un an si jumatate, etc, mia zis sa ma intalnesc cu el, lam refuzat si de atunci.......ploua cu amenintari. mam interesat cine este, dar nu pot sa aflu! as suna la politie, dar.....nu stiu daca se rezolva ceva.? ce pot sa fac?
Potrivit articolului 206 din noul Cod penal, "fapta persoanei care, în mod repetat, urmăreşte victima ori îi supraveghează locuinţa, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă".
De asemenea, "efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care prin frecvenţă sau conţinut alarmează victima, se pedepseşte cu...
închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă".
dumneavoastra trebuie sa faceti plangere penala la politie pt a se pune in miscare actiunea penala.
@racaru: Ceea ce ati citat mai sus nu se regaseste in codul penal in vigoare (singurul relevant de altfel). Va rog sa nu induceti utilizatorii in eroare. Multumesc.
@racaru: Ceea ce ati citat mai sus nu se regaseste in codul penal in vigoare (singurul relevant de altfel). Va rog sa nu induceti utilizatorii in eroare. Multumesc.
Hartuire
radulescu_stefan
buna ziua,am o problema cu un fost,, prieten\",a inventat o datorie care ba e mai mica ba mai mare,ia spus mamei lui ca-mi da mie bani,iar acum mama lui cit si ... (vezi toată discuția)
Hartuire
ana88
Am o problema cu un fost angajat pe care l-am concediat. Acesta ma suna de pe numar privat si imi vorbeste urat, imi aduce injurii si ma ameninta ca imi va ... (vezi toată discuția)