avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce trebuie sa fac sa castig tutela fetitei mele ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce trebuie sa fac sa castig tutela fetitei mele ?

buna.am si eu o rugaminte daca puteti sa ma ajutati, sa ma indrumati cum sa castig tutela fetitei mele de 1 an si 5 luni.In 2008 luna DEC s-a nascut fetita mea,in luna martie 2009 eu (Tata)am intrat in concediu de paternitate deoarece am considerat ca sotia mea(21 ani ) nu este demna de cresterea fetitei, aceasta concluzie am tras-o datorita comportamentului ei foarte agresiv asupra fetitei cat si asupra mea.Intrand in paternitate traind cu speranta ca sotia mea se va angaja si ne va fi mai usor.Ea nu a lucrat mai mult de luni in toata viata ei si oricum nu primea concediu maternal.In continuare nu a mai mers relatia noastra absolut deloc pana in prezent.In prezent eu sunt in strainatate cu fetita mea avand si o procura din partea mamei ca este deacord cu plecarea mea si a fetitei pe termen de 2 luni(pana in iulie).Sotia mea nu lucreaza nici in prezent.Imi doresc din tot sufletul sa pot castiga tutela fetitei mele deoarece o iubesc extraordinar de mult si consider ca mamaica ei ne neglijeaza si nu o prea intereseaza ziua de maine.VA ROG FRUMOS SA MA INDRUMATI CE SI CUM SA FAC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Va multumesc




Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:37, 5 Iunie 2010
Tin sa mentionez ca eu sunt in conceiu prenatal,sotia mea nu a lucrat niciodata,eu am renuntat la un job bun cu un salar deosebit pt a ramane in prenatal ,sotia mea nu era pregatita moral pt un bebelus,noi nu ne mai intelegeam de la nasterea bebelusului,am hotarat de bun acord sa facem o pauza in relatia noastra ,eu am venit la mama mea in strainatate sotia mea fiind de acord mi-a semnat si o procura pt 3 luni
Acum sotia mea nu mai vrea sa impacam a hotarat sa divortam
Vreau sa intreb poate baga divortul din moment ce certificatu e la mine?
Ce sanse am sa castig fetita?
Ce ar trebui sa fac?va rog ajutati-ma
Fetita mea are 1,5 luni eu am crescut-o nu as putea sa dorm o noapte fara ea
as dori sa stiu daca eu vin in tara si inaintez actele de divort iar fetita este la mine in prezent...poate ramane la mine pana la finalizarea divortului?sau trebuie sa stea cu mama??Ce trebuie sa fac sa ramna fetita la mine si sa pot ramane in strainatate??aduc aminte ca eu am acum o procura doar pana in iulie.
Ce v-a spus avocatul din Timisoara este in acelasi sens. Daca insa sotia afla si dovedeste ca nu sunteti in tara se complica lucrurile...mai alaes cu un avocat bun.puteti incerca. Nu e nevoie sa-i dati ei copilul, doar aveti acelasi drepturi. dimpotriva, din experieta va spun ca e mai bine sa aveti copilul la dvs. , mai ales cand vin aancheta sociala.
johannw a scris:

...am sunat la un avocat din timisoara si mia spus ca ,,exista posibilitatea ca eu acum sa vin in tara(singur) sa bag divortul iar pana la prima infatisare sa raman cu fata in strainatate,,dupa cate am inteles prin septembrie se incep din nou infatisarile.


Da,asa este.
Insa va trebui facuta ancheta sociala si unde va locui minorul...
V_a spus si acest lucru?

av. Claudiu Lascoschi
ancheta aici in strainatate?asta nu ar fi problema.dar mie imi expira acea procura in iulie .ce se intampla in cazul in care eu bag divortul si ma intorc in strainatate?pot ramane aici fara o procura semnata de mama, pana la prima infatisare(in cazul in care am bagat divortul)??

Alte discuții în legătură

Divort cu minori costy223 costy223 as vrea sa stiu si eu ce sanse am sa pastrez copilul minor la divort deoarece sotia nu are nici domiciliu si a plecat in strainatate fara sa mai trimita nimic ... (vezi toată discuția)
Divortul dintre un cetatean roman si un cetatean strain veraelsebay veraelsebay BUNA ZIUA, VA ROG SA MA AJUTATI IN URMATOAREA PROBLEMA: SUNT CASATORITA CU UN CETATEAN STRAIN DE 3 ANI, CASATORIA A AVUT LOC IN EGYPT DAR S-A TRANSCRIS SI ... (vezi toată discuția)
Informatie divort vinovat vinovat buna, ma numesc florin si am niste nelamuriri. Daca sotia inainteaza cererea de divort si eu nu sunt de gasit la adresa din buletin poate sa castige , fara ... (vezi toată discuția)