avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi copil handicap grav
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi copil handicap grav

Ce drepturi are un copil cu handicap grav,daca mama are un copil de 6 saptamani si va lua concediu de crestere a copilului,mama fiind angajata pina acum ca asistent personal (insotitor),copilul are 4 ani si jumatate?Tatal copilului (fata) are dreptul sa fie insotitor la acesta?
Cel mai recent răspuns: iojamaria , utilizator 17:18, 6 Iunie 2010
Mama, asistent personal, va intra in concediu crestere copil, contractul de munca va fi suspendat. In aceasta perioada, persoana cu handicap poate opta , fie pentru indemnizatie ( care este egala cu salarul net al asistentului sau personal) fie pentru un alt asistent , incadrat pe perioada determinata,pana la revenirea din concediu a mamei. Da, tatal poate fi asistent personal, daca nu este incadrat in munca in alta parte si poate acorda asistenta permanenta copilului sau.
Fiindca angajarea este pe perioada determinata primaria a hotarit ca trebuie sa demisioneze si apoi sa ii faca acte pt. concediu de crestere a copilului mamei,iar copilului cu handicap sa ii faca indemnizatie,iar mie ca tata,un jurist de la prefectura Suceava a informat primaria ca nu pot fi asistent personal la copil.
In nici un caz demisie. Daca a lucrat 12 luni inainte de nasterea copilului, faca cerere pentru concediu crestere copil, iar contractul se suspenda ( nu inceteaza!) pe acesta perioada. Tatal poate fi asistent ( la noi sunt cateva cazuri ), poate altul sa fie motivul pentru neincadrare, nu acela ca e.. tatal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie insotitor - copil incadrat in grad de handicap grav dalerona dalerona Buna seara! As dori sa ma lamuriti in legatura cu o problema, desi am consultat mai multe raspunsuri pe forum, nu m-am lamurit pe deplin. Am un copil de 1 an ... (vezi toată discuția)
Ccc pana la 3 ani dyadya80 dyadya80 Am nascut pe 24 noiembrie 2013 si sunt in concediul de crestere copil pana la 2 ani insa la sfatul medicului de familie am inteles ca pot prelungi acest ... (vezi toată discuția)
Copil cu sindrom down adrianungureanu976 adrianungureanu976 Buna ziua, Pe 11 iunie s-a nascut fetita mea, care are sindrom Down, precum si malformatii cardiace. Inteleg ca s-ar incadra la gradul 1 de handicap, sau ... (vezi toată discuția)